Традиційна посвята у студенти ВНТУ зібрала сьогодні, 31 серпня, на стадіоні навчального закладу першокурсників вишу, їх батьків, професорсько-викладацький колектив університету та гостей свята.

Привітати молодь із присвоєнням статусу студента до ВНЗ завітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, заступник голови – директор Департаменту освіти і науки ОДА Ігор Івасюк та перший заступник голови обласної Ради Людмила Щербаківська.

 У Вінницькому національному технічному університеті відбулась посвята першокурсників

«Сьогодні життя спонукає нас рухатися вперед, і в країні відбувається дуже багато змін – через наше серце, душу, сприйняття ролі кожного з нас у побудові майбутнього України. Ці 2 важкі роки навчили нас тому, що ніхто, окрім нас, українців, не буде захищати країну, будувати нову, проєвропейську, демократичну державу», - зазначив, звертаючись з вітальним словом до першокурсників, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

700

Очільник області підкреслив, що сучасний розвиток світової економіки, процеси глобалізації засвідчують входження людства у тисячоліття креативної, інституційної економіки, де на перший план виходять молоді, творчі люди, які мислять нешаблонно. Відтак подякував професорсько-викладацькому складу технічного університету за щоденну працю та передачу студентській молоді тих знань, які згодом вони зможуть втілити у реальному житті.

«Сьогодні дуже потужно розвивається український бізнес, і ми є свідками зародження нових підходів у взаєминах між бізнесом та наукою. Це має дуже важливе значення, і саме в цій частині Вінницький національний технічний університет є знаковим, бо упродовж останніх років суттєво налагодив таку співпраця за різними спеціальностями», - зауважив Валерій Коровій.

Він також наголосив, що у місті Вінниця нині будуються нові підприємства, засновано індустріальний парк та ведуться перемовини з низкою відомих світових компаній, які давали б можливість регіону розвиватися. Та в цьому процесі, за його словами, на перший план виходять питання підготовки висококваліфікованих спеціалістів. Тож голова обласної державної адміністрації побажав студентам успішного навчання, прагнення до розвитку, самовдосконалення та віри у власні сили.

700

Свої вітання учасникам зібрання висловили і ректор Вінницького національного технічного університету Володимир Грабко, і перший заступник голови обласної Ради Людмила Щербаківська.

Затим, за традицією, першокурсники виголосили урочисту обіцянку студента ВНТУ та спільно з деканами факультетів пройшли урочистим маршем.



Переглядів: 4744
Поширень: 0