Сьогодні, 31 серпня, на площі Гагаріна ремонтники завершили всі роботи по масштабній реконструкції, яка тривала майже три місяці. Але робочі будні сьогодні були не звичайні – до працівників приїхали міський голова Сергій Моргунов та голова облдержадміністрації Валерій Коровій із грамотами, подяками та преміями за якісну роботу і вчасне завершення об’єкту. Вже завтра, 1 вересня, рух громадського та приватного транспорту через площу буде повністю відновлено.

В цьому році мерії за фінансової підтримки державного Фонду регіонального розвитку вдалось здійснити реконструкцію найбільшого транспортного вузла міста, який перетинає майже 70% громадського транспорту, – дорожню розв’язку на площі Гагаріна.

Роботи тривали все літо. За цей час влаштовано дренажну систему та зливову каналізацію діаметром 1,2 м з центральною водоприймальною камерою, що дозволить приймати на 20% більше опадів, ніж раніше, замінено водогін, виконано реконструкцію контактної мережі трамвая і тролейбуса, заасфальтовано дорожнє покриття та тротуари. І головне – тут прокладено нові трамвайні колії довжиною майже кілометр так званого «оксамитового шляху» за новою для міста технологією: укладання спеціальних плит із замощенням рейкового полотна бруківкою. Залишилось лише відновити турнікети вздовж дороги та на трамвайній зупинці навпроти «Лебединого озера».

На площі Гагаріна завершено всі роботи по масштабній реконструкції

На площі Гагаріна завершено всі роботи по масштабній реконструкції

На площі Гагаріна завершено всі роботи по масштабній реконструкції

Міський голова Сергій Моргунов подякував всім, хто здійснював реконструкцію площі. «Коли ми розпочинали роботу на цій площі, яка є життєвоважливою для міста, дуже багато було сумнівів та пліток, мовляв, ми не встигнемо. Але ми були впевнені, що тут працює серйозний колектив, тому роботи будуть виконані вчасно. Я був тут не один раз, я бачив, як працюють люди. Це приклад реальної командної роботи, що дало дуже гарний результат», - сказав мер міста.

На площі Гагаріна завершено всі роботи по масштабній реконструкції

«Тут виконано цілий комплекс робіт, який значно покращить експлуатацію цієї транспортної розв’язки. Ми влаштували дренажну систему та зливову каналізацію, що дозволить понизити рівень води і не буде допускати замокання основи під трамвайними коліями та її руйнації. Як і самого асфальтного покриття. Рівень дорожнього покриття виставлений таким чином, щоб спрямовувати потоки води в зливоприймачі. Раніше нижня частина площі просідала і збільшувався кут підйому для трамваїв, ми з цим мали великі проблеми. Тому внизу ми піднімали рівень дороги майже на півметра», - розповів директор КП «Вінницька транспортна компанія» Микола Форманюк.

На площі Гагаріна завершено всі роботи по масштабній реконструкції

Та додає, що і саме дорожнє полотно тепер має якісну основу: «Коли ми зняли перший шар асфальту, то побачили, що 44 роки тут не робився ремонт, і все було у дуже поганому стані. Сама дорога, до речі, теж. Тут фактично не було основи – лише 20 см асфальту і 40 см відсіву, а потім була глина і болото. Тепер там під основою гранітні брили, потім йде крупний щебінь фракції 20-40, потім менша фракція 10-20. Тобто сьогодні тут дуже сучасна дорога, і якщо навіть «Боїнгу» доведеться сісти, дорога витримає».

На площі Гагаріна завершено всі роботи по масштабній реконструкції

«Реалізація цього проекту – це дійсно велика перемога. Тому що сьогодні час непростий. І кожен навіть невеликий крок вперед – це вже перемога. Український Уряд через Фонд регіонального розвитку сюди спрямував 26 мільйонів гривень, ще біля 10 мільйонів було передбачено в міському бюджеті. Але я все-таки в першу чергу хотів би подякувати робітникам, які три місяця тут працювали, щоб сьогодні ми мали такий гарний результат», - сказав голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій.

На площі Гагаріна завершено всі роботи по масштабній реконструкції

Разом із головою ОДА Валерієм Коровієм та секретарем міської ради Павлом Яблонським міський голова Сергій Моргунов нагородив преміями 55 працівників, які безпосередньо здійснювали реконструкцію площі, та вручив їм грамоти і подяки. Серед них – 43 працівника Вінницької транспортної компанії та 12 представників субпідрядних підприємств.



Переглядів: 13220
Поширень: 0