У свій День народження Вінниця щороку приймає десятки делегацій – не тільки з усієї України, а й з іноземних міст-побратимів та міст-партнерів. Вже традиційно до Вінниці приїздять делегації з польських Кельце та Лодзя і литовського Паневежиса. В цьому році серед високоповажних гостей Посол Канади в Україні Роман Ващук, Посол Швеції в Україні Мартін Гагстерьом, Посол Румунії в Україні Крістіан Леон-Цуркану.

Багато хто з гостей Вінниці відзначають, що приїхали до міста вже не вперше, але сюди щоразу хочеться повертатися, адже люди дуже привітні та гостинні.

Посол Канади в Україні Роман Ващук сьогодні до Вінниці прибув з дружиною. Він до міста приїхав вже вдруге. «Попереднього разу я знайомився з роботою міської ради. Тому мої амбіції зараз – побачити більше міста, пройтися пішки по його дорогах, а не проїхатися. Я маю слабкість до публічного транспорту, тому дуже хочу побачити новий вінницький трамвай і відчуваю - для мене це буде родзинкою відвідин Вінниці. Вінничанам в День народження їх міста хочу побажати здійснення того, що намалювали діти в холі міської ради: Вінниця – гарне європейське місто! А також хочу, щоб партнерство між Вінницею і нашим Канадським проектом розвитку міст протягом наступних років зростало».

Роман Ващукмер литовського міста Ритіс Миколас Рачкаускас

Паневежис – це литовське місто-побратим Вінниці, яке побраталося з нашим місто півтора роки тому. Але кілька останніх років до Дня народження Вінниці обов’язково приїздить делегація з Литви. «У Вінниці я вже втретє і це місто нам дуже полюбилося завдяки своїй гостинності. Господарі дуже приємні, нас зустрічають привітно та тепло, і ми вже їдемо до вас не як до партнерів чи друзів, а як до близьких родичів, - каже мер литовського міста Ритіс Миколас Рачкаускас. - Тут фантастична атмосфера, дуже все чудово. Ми вже погуляли по Вінниці, бачили знаменитий фонтан. Його ні з чим не можна порівняти, я не знаю аналогів у Європі. Кожного разу гуляючи містом, дивує його атмосфера, ваші люди гуляють цілими сім’ями, багато молодих людей беруть участь в таких святах. Це фантастично! Місту хочу побажати процвітання і йти тим же шляхом, бо він є правильним».

Посол Швеції в Україні Мартін Гагстрьом у Вінниці вперше: «Приїхав вчора ввечері і побачив, що це дуже гарне місто, тут чисто, порядок – мені це дуже імпонує. Мені повезло, що я приїхав саме в такий день. Радує, що тут так багато зроблено для дітей. У мене теж є свої діти, але шкода, що їх не взяв з собою. Наступного разу обов'язково візьму, щоб вони все побачили на власні очі. Вінниці хочу побажати розвитку, а також багато зв’язків з нашою країною, особливо у бізнесі і це те, над чим я буду працювати в подальшому як новий посол Швеції в Україні».

Посол Швеції в Україні Мартін ГагстрьомПосол Румунії в Україні Крістіан Леон-Цуркану

Вперше у Вінниці і Посол Румунії в Україні Крістіан Леон-Цуркану, він приїздив всією родиною – з дружиною та доньками: «Це дуже велика честь для мене, радий бути тут. Хочу використати цю можливість, щоб побажати жителям міста всього найкращого, благополуччя, заможності. Також бажаю гарно відсвяткувати, бо тут видно, що люди дбають про це місто та його розвивають. Сподіваюсь, що в мене буде можливість ще раз відвідати Вінницю».

Борис Філатов разом з Володимиром Гройсманом та Сергієм Моргуновим

Сьогодні до Вінниці приїхали і багато представників з інших міст України. Вже не вперше до нашого міста завітав міський голова Дніпра Борис Філатов. «Минулого разу приїжджав до Вінниці, коли ще не був завершений другий вінницький трамвай. Тоді мене просили не фотографувати його, щоб не розкривати секрети. Тому зараз хочу подивитися, як його здали в експлуатацію та як він функціонує. Сьогодні будемо ходити, гуляти, спілкуватися з людьми. Вінничанам хотів би побажати в День міста процвітання, добра, миру, - каже мер Дніпра. - Вінницю я дуже люблю. Вона затишна, доброзичлива, з трудолюбивими людьми. Люблю приїжджати до Вінниці. Хотів би висловити вдячність моєму колезі Сергію Моргунов за те, що Вінниця допомагає з реформами місцевого самоврядування Дніпру».



Переглядів: 3987
Поширень: 0