Наприкінці березня 2008 р. СБУ у пункті пропуску „Могилів-Подільський-авто” було затримано вантажний автомобіль Мерседес випуску 2002 року з напівпричепом із молдовськими реєстраційними номерами. Надані для митного контролю документи свідчили про реєстрацію цього транспортного засобу у 2002 році на території Молдови.

Однак правоохоронці встановили, що крім молдовських реєстраційних номерів транспортний засіб мав ще українські, які були отримані у 2007 році у Вінницькій області. Подальша перевірка Служби безпеки України показала, що саме цей автомобіль з причепом свого часу був ввезений з Польщі до України з використанням італійських вкрадених номерів і за підробленими документами. Крім того, за висновками експертизи, вартість вантажівки з причепом занижена у 2,5 разу, насправді транспортні засоби разом коштують 38 тисяч євро.

З огляду на наявність кількох реєстраційних номерів одна з версій слідства полягає в тому, що вантажівка з причепом призначена для контрабандних перевезень з метою ухилення від податків і мита, тобто з використанням номерних знаків країни, територією якої транспортний засіб пересувався.


Переглядів: 3566
Поширень: 0