Цьогоріч до переліку робіт капітального характеру, які були заплановані у закладах охорони здоров’я, увійшла реконструкція даху в міській клінічній лікарні №3 (вул.Маяковського,138). Роботи розпочались у серпні. Завершити реконструкцію планується до кінця вересня.

Щороку в міській клінічній лікарні №3 (МКЛ №3) виконуються роботи, які спрямовані на покращення умов перебування вінничан. Минулого року тут було створено хоспісне відділення на 30 ліжок. Хоспіс розрахований на 30 ліжок. За 8 місяців роботи відділення стаціонарно паліативної допомоги скористались 167 пацієнтів.

Також у приміщенні цієї лікарні розташовані: терапевтичне відділення, геріатричне відділення, відділення реабілітації інвалідів і ветеранів війни, міський центр мікрохірургії ока.

У 2016 році продовжилось вдосконалення роботи Міського центру мікрохірургії ока. В поточному році тут започатковано проведення імплантації нової моделі штучної інтракулярної лінзи Akreos AO. Також продовжуються виконуватись операції по заміні кришталика при катаракті. Цього року було закуплено 68 штучних кришталиків, які будуть безкоштовно імплантовані ветеранам та інвалідам.

У цьому році завдяки децентралізації було виділено більше коштів на капітальні ремонти, в тому числі і по галузі охорони здоров’я. Одним з прикладів є повна реконструкцію даху МКЛ №3.

«Будівля, у якій знаходиться клінічна лікарні №3, зведена більше 50 років тому. Протягом цього часу ремонт покрівлі проводився поточний, на ділянках, де була в цьому потреба. В цьому році нам вдалось передбачити в бюджеті кошти на повну заміну покрівлі. Роботи розпочались в середині серпня, і будуть завершені до кінця вересня», – розповів директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.



Переглядів: 2071
Поширень: 0