У рамках комплексної реконструкції вулиці Василя Порика від 600-річчя до просп. Юності вже повністю заасфальтовано велодоріжки, тротуари, зроблене освітлення. Тривають роботи по асфальтуванню верхнього шару дороги. Також проектом передбачено близько 60 паркомісць, встановлення «лежачих поліцейських» біля школи №33. Сьогодні, під час виїзної наради, на цьому об’єкті побував міський голова Сергій Моргунов.

На цей рік у Вінниці було заплановано виконати капітальний ремонт та реконструкцію доріг на 19 ділянках, загальною довжиною понад 11 км. Наразі вже завершені роботи на 9 з них. Триває ремонт на п’яти об’єктах. У планах – ще 5.

Комплексна реконструкція вулиці Порика розпочалась влітку. Роботи проводяться на ділянці від 600-річчя до проспекту Юності. Загальна площа, що підлягає реконструкції, – 8047 м2 (протяжність вулиці 850 м), площа розширення проїзної частини – ще 2081 м2. Також проектом було передбачено заасфальтувати 1469 м2 тротуару та 810 м2 велодоріжки.

У жовтні завершиться реконструкція вулиці Василя Порика

У жовтні завершиться реконструкція вулиці Василя Порика

В.о. директора департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко розповів, що реконструкція включала в себе й розширення проїжджої частини з влаштуванням 59 паркувальних місць для автомобілів з непарного боку вулиці. Біля школи №33 встановили «лежачі поліцейські» та турнікетне огородження. Під час проведення робіт було знесено і старі аварійні тополі – щодо них були неодноразові скарги та звернення від людей, які страждають на алергію. Зараз вздовж вулиці Порика планується висадка молодих дерев та влаштування газонів. Також буде зроблено новий пішохідний перехід, який з'єднає І-шу і ІІ-гу черги проспекту Космонавтів.

У жовтні завершиться реконструкція вулиці Василя Порика

У жовтні завершиться реконструкція вулиці Василя Порика

У жовтні завершиться реконструкція вулиці Василя Порика

«На перехресті вулиці Василя Порика та проспекту Космонавтів потрібно піднімати проїзджу частину. Це світова практика, яка робиться для того, щоб зменшити інтенсивність руху, швидкість автомобілів. Адже після того, як буде відкрита вже друга частина проспекту Космонавтів, інтенсивність пішохідного та велосипедного руху збільшиться принаймні вдвічі. Крім того, було проведено розширення вулиці Василя Порика, що також збільшить автомобільний трафік. Тому я дав доручення вивчити можливість підняття проїжджої частини саме на відрізку пішохідної зони між першою і другою чергою Космонавтів. Це дозволить підвищити безпеку як для пішоходів, так і для автомобілістів», – каже міський голова Сергій Моргунов.



Переглядів: 3945
Поширень: 0