27 вересня Вінницькому обласному клінічному онкодиспансеру передали пересувний мамограф, який дозволить жінкам із найвіддаленіших районів області обстежувати молочні залози не витрачаючи при цьому час на поїздку до обласного центру. На даний час фахівці почали складати графік відвідування районів Вінниччини, і вже в середині наступного місяця мамограф побуває у різних районах області. Про це на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук написав головіа Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

"Сьогодні Вінницькому обласному клінічному онкодиспансеру був переданий пересувний мамограф. Це надзвичайно важлива і непересічна подія. У Вінницькій області на рак молочної залози хворі понад 5,5 тисяч жінок, більше 10 тисяч жінок знаходяться на обліку в обласному онкологічному диспансері з передракових захворювань. Тому сьогодні надзвичайно важливо попереджувати цю хворобу, і мамограф дасть можливість виявити недуг на ранніх стадіях.

Вінницький обласний онкодиспансер отримав пересувний мамограф

Зараз складається графік відвідування районів області, і вже з середини жовтня мамограф побуває в найвіддаленіших районах Вінниччини.

Вінницький обласний онкодиспансер отримав пересувний мамограф

Для придбання мамографа було виділено 3 млн 950 тисяч грн з обласного бюджету, додатково, для розхідних матеріалів облдержадміністрація виділила та вручила сертифікат на 250 тисяч грн. Ще 50 тис. грн. зібрано під час благодійної акції.

Вінницький обласний онкодиспансер отримав пересувний мамограф

Хочу висловити окрему подяку натхненнику цього проекту Алексу Гутмахеру, який вражений незвичайною долею Квітки Цисик, 9 років тому започаткував проект «Незабутня Квітка». За 9 років роботи благодійного проекту перший пересувний мамограф почне рятувати життя саме у Вінницькій області.

Вінницький обласний онкодиспансер отримав пересувний мамограф

В подальшому організатори планують реалізувати аналогічні проекти у всіх обласних центрах України. Також окремо дякую депутатському корпусу Вінницької обласної Ради за підтримку життєво важливої ініціативи та всім меценатам" - написав Валерій Коровій.



Переглядів: 4748
Поширень: 0