Вчора у Міському палаці мистецтв вітання із професійним святом приймали освітян міста. Кращим педагогам та вихователям вручили грамоти і грошові премії, а навчальні заклади, які стали переможцями міських спартакіад, нагороджено грошовими сертифікатами на придбання спортивного інвентарю.

28 вересня напередодні Дня працівника освіти вінницьких педагогів вітали у Міському палаці мистецтв. Їх поздоровив міський голова Сергій Моргунов та заступник голови Вінницької облдержадміністрації Ігор Івасюк.

Перед початком заходу педагоги хвилиною мовчання вшанували пам’ять вінницького героя Іллю Жабіцького, адже сьогодні Вінниця в жалобі – солдата провели в останню путь. Він загинув 23 вересня під час мінометного обстрілу поблизу Зайцевого Донецької області.

Вінницьких освітян привітали з професійним святом

«Загинув 25-ти річний снайпер, який був учнем 9-ї школи. Сьогодні ми відправили його в останню путь. Я хотів би подякувати вам за те, що ви даєте не тільки знання, а виховуєте патріотизм до своєї держави, до свого рідного міста, рідного краю. Сьогодні наші хлопці захищають кордони держави від зовнішнього ворога, захищають її територіальну цілісність, незалежність. І роблять все для того, щоб, в тому числі і в місті Вінниці, було мирне небо. Тому дякую вам за те, що ви вкладаєте душу і серце, щоб виростити таких героїв», - каже Сергій Моргунов.

Вінницьких освітян привітали з професійним святом

Що ж до освіти, то міський голова зазначив, що завдяки децентралізації останні два роки відчуваються реальні зміни в освітній галузі. Особливо в частині покращення матеріально-технічної бази та капітальних видатків. В цьому році, вперше за часи незалежності України, у Вінниці тільки на капітальні видатки направлено 45 мільйонів гривень. «Звичайно цього недостатньо, і є ще багато над чим працювати. Але важливо, що Уряд сьогодні розумієте, що крім капітальних видатків необхідно розвивати освіту і, в тому числі, на першому місці - рівень заробітних плат вчителів. Ви знаєте, що під час розробки проекту бюджету 2017 року Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував підвищення заробітних плат для вчителів на 30 відсотків. Я думаю, що в таких складних економічних умовах, в яких знаходиться наша країна, це результат системної роботи», - зазначив мер міста.

Вінницьких освітян привітали з професійним святом

«Результати вашої праці - є найбільшою інвестиції в майбутнє нашої країни. Тому що від того, як ви працюєте, наші наступні покоління будуть патріотами, будуть високоінтелектуальними та моральними людьми. Дійсно, освітня галузь є пріоритетною. Без освіти, без освіченого покоління наша держава не зможе бути успішною», - з такими словами до педагогів звернувся Ігор Івасюк.

Вінницьких освітян привітали з професійним святом

Майже сотню освітян за високу професійну майстерність було відзначено грамотами виконкому міської ради та преміями.

Вінницьких освітян привітали з професійним святом

Вінницьких освітян привітали з професійним святом

А за підсумками міської спартакіади школярів 2015-2016 навчального року колективи навчальних закладів нагороджено сертифікатами на придбання спортивного інвентарю.



Переглядів: 3993
Поширень: 0