За фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації у Вінниці триває модернізація системи теплопостачання вже третього мікрорайону. Черговим етапом, після Тяжилова та військового містечка (в районі колишньої вул. К.Маркса), стала реалізація цього проекту на території між вулицями Київська та Зулинського (колишня Тарногродського).

Проектом реконструкції системи теплопостачання мікрорайону передбачена заміна теплових мереж 8,8 км на попередньо ізольовані труби, влаштування 68 індивідуальних теплових пунктів (ІТП) та системи автоматичного регулювання теплоносія SCADA, реконструкція газової котельні з встановленням нових котлів, будівництво котельні на деревині потужністю 3,3 мВт. Загальна вартість цього етапу 9,7 млн швейцарських франків (внесок Швейцарської Конфедерації) та 68 млн грн (внесок Вінницької міської ради та комунального підприємства «Вінницяміськтеплоенерго»). Очікуваний економічний ефект після завершення усіх етапів: економія газу – 3,4 млн м³ та зменшення викидів СО2 на 6,5 тис. тон.

В районі вулиць Київської та С.Зулінського завершується реконструкція мережі теплопостачання

На цей рік були заплановані роботи по заміні мереж та встановленню ІТП. На даний час прокладено 8,4 км труб та підготовлені до експлуатації 55 ІТП (11 в контейнерах та 44 в підвальних приміщеннях). Решта перебувають в процесі встановлення.

В районі вулиць Київської та С.Зулінського завершується реконструкція мережі теплопостачання

Сьогодні із працівниками КП «Вінницяміськтеплоенерго» спілкувався міський голова Сергій Моргунов. Вони повідомили, що до опалювального періоду всі роботи будуть завершені і нова мережа буде готова до експлуатації. Мер поставив завдання обов’язково заасфальтувати місця, де здійснювались розкопки, щоб під час опадів у дворах не було болота

В районі вулиць Київської та С.Зулінського завершується реконструкція мережі теплопостачання

Директор департаменту міського господарства міської ради Григорій Пурдик розповів, що для якісного функціонування ІТП були виконані додаткові роботи – замінено зовнішніх мережі водопостачання до житлових будинків по вул. Айвазовського, Станіславського, Київська, Гонти, проїзд Станіславського протяжністю більше 2,5 км та відремонтовано внутрішньобудинкові інженерні мережі в 6-ти житлових будинках (вул. С.Зулінського,2,10, Станіславського,20,24, Київська,136,162а).

В районі вулиць Київської та С.Зулінського завершується реконструкція мережі теплопостачання

«В цьому році ми виконали досить великий обсяг робіт, результатом яких стане значне підвищення якості теплопостачання майже 80 будинків, школи, училища, двох ДНЗ і одного медичного закладу. В 2017-18 роках ми плануємо виконати модернізацію існуючої газової котельні із заміною газових котлів по такому принципу, як на Бажанова, і будівництво твердопаливної котельні потужністю 3,3 мегават», - розповів міський голова Сергій Моргунов.



Переглядів: 4360
Поширень: 0