Сьогодні, 3 жовтня, на Вінниччині затримали шість автівок зі сміттям зі Львова, яке підпільно ввезли на територію області. Ще шість встигли розвантажитись і втекти, повідомив перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко.

- Львів, який позиціонується сьогодні як європейське місто, і хоче вчити всю Україну, як жити по-європейськи, на жаль, не може вирішити елементарного питання поводження зі сміттям. Це те, чого ви не побачите у Вінницькій області, – у нас нормальна ситуація зі сміттям. Міський голова Львова, дуже проєвропейський, лідер політичної партії «Самопоміч», дозволяє собі без будь-яких погоджень привозити в іншу область сміття, захаращувати територію Вінниччини. Це наслідки керівництва дуже серйозної політичної сили, - сказав Гижко.

За його словами, на територію області уночі приїхали 12 фур і почали висипати львівське сміття на звалищі, яке належить Погребищенській міській раді та розташоване за межами міста.

На цю годину відомо, що шість машин встигли розвантажитись, - це було уночі, а решту активісти заблокували. Зараз ці машини затримані, шість одиниць автотранспорту стоїть там. Правоохоронці нині відкривають кримінальне провадження, вони дадуть цьому правову кваліфікацію, - сказав Андрій Гижко.

width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/FS6At5rXTPI" frameborder="0" allowfullscreen>


Переглядів: 4129
Поширень: 0