7 жовтня наше місто вперше разом з усім світом відзначає Міжнародний День Посмішки. Вулицею Соборною пройшла святкова хода, і наразі на майдані Незалежності діють різні тематичні локації, де вінничани виготовляють листівки, розмальовують печиво, беруть участь у майстер-класах, конкурсах тощо. А далі у креативному просторі «Артинов» на бажаючих чекає вечір іронічної поезії.

Місто Вінниця позиціонує себе як місто доброзичливих людей - «Смайл-сіті». Тому у представників низки громадських організацій виникла ідея проведення першого SMILE FEST’у та запровадження у місті SMILE руху. Цьогорічний захід покликаний започаткувати нову традицію щорічного відзначення Дня Посмішки.

Тож, сьогодні перший Smile fest у Вінниці розпочався зі святкової ходи – «SMILE параду». Він стартував від Літнього театру ЦПКіВ і завершиться на майдані Незалежності. У ньому взяли участь сотні студентів, а також – велетенські ляльки, місцеві танцювальні студії та представники вінницького велоруху.

Сьогодні Вінниця вперше відзначає День Посмішки

Потім на майдані Незалежності розпочалась культурно-розважальна програма. Хедлайнерами фестивалю виступають Артем Полежака, Юрко Космина, Євген Манженко (Сталкер) та Сергій Пантюк. Тут діють тематичні локації на будь-який смак, працює SMILE-кухня та багато іншого. Дітей розважають ляльки-велетні, актори на ходулях та інші аніматори.

Сьогодні Вінниця вперше відзначає День Посмішки

Сьогодні Вінниця вперше відзначає День Посмішки

До Smile fest приєднався і міський голова Сергій Моргунов. «Ми у цьому році вперше за ініціативою громадськості та молоді приєдналися до Всесвітнього дня посмішки. Я думаю, що фестиваль Smile fest - це гарна подія для міста Вінниці. Адже, однозначно, маючи позитивні емоції, гарний настрій, посмішку, більше хочеться творити добро. До речі, основна ідея Стратегії «Вінниця 2020» – це Смайл-сіті: Вінниця – місто позитивних і усміхнених людей. Маю надію, що фестиваль буде цікавим для вінничан і стане гарною традицією для нашого міста», – каже Сергій Моргунов.

Сьогодні Вінниця вперше відзначає День Посмішки

Організатори заходу подбали і про соціальну складову фестивалю. Не залишились поза увагою і бійці АТО та діти з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. Також у програмі святкування у креативному просторі «Артинов» з 16:30 до 18:00 відбудеться круглий стіл «Сатира – як складова українських реформ». А з 19:00 до 21:00 тут проходитиме вечір іронічної поезії.

Сьогодні Вінниця вперше відзначає День Посмішки

Довідка:

Ініціатори свята обрали цей День невипадково: 1963-го року американский художник Гарві Белл уперше намалював усміхнене обличчя у жовтому колі – смайлик. І саме з тих пір уся планета 7 жовтня відзначає День Посмішки. У цьому році до всесвітнього святкування вирішила долучитися і Вінниця, подавши відповідне звернення до Міжнародного оргкомітету World Smile Day в США.



Переглядів: 5650
Поширень: 0