Сьогодні у залі засідань міської ради вітання приймали чоловіки, які захищають нашу країну від агресора та займаються волонтерством. Вони отримали грамоти та грошові премії. Також з Днем захисника України привітали отця Геннадія – військового капелана, який особисто бере участь у звільненні з полону захисників нашої держави. А учасник АТО, який обороняв Донецький та Луганський аеропорт та був двічі поранений, отримав сертифікат для придбання легкового автомобілю.

14 жовтня у нашій державі відзначається День захисника України. З цієї нагоди у міську раду запросили вінницьких військових та волонтерів, які активно допомагають нашим бійцям в зоні АТО. Їх привітав міський голова Сергій Моргунов.

«День захисника України ми будемо відзначати у День українського козацтва, і з історичної точки зору це дуже правильно. Адже це свято тісно переплітається з історією військової доблесті українського народу і козацтва, особливо в контексті двох останніх років війни на Сході. Саме мужність і героїзм українського народу, наших героїв, дали нам сьогодні можливість мати мирне небо і вільну незалежну землю. Щодо волонтерського руху, то він є прикладом для всього світу, як український народ об’єднався, щоб захищати свою рідну землю. Деякі хлопці, після того як були демобілізовані, досить активно займаються волонтерським рухом. Як, наприклад, Андрій Гишпаль, який захищав Донецький та Луганський аеропорти, а тепер ми з ним чи не кожного тижня зустрічаємось, коли відправляємо гуманітарний вантаж у зону АТО. Це говорить про небайдужість, такі люди активно підтримують наших військових та людей на територіях, що знаходяться біля передової», – сказав Сергій Моргунов.

У міській раді з Днем захисника України привітали вінницьких воїнів та волонтерів

Серед нагороджених був й Геннадій Лисенко (отець Геннадій) – мешканець міста Слов’янськ Донецької обл. Отець Геннадій – військовий капелан, служить виключно на передових позиціях. Під час окупації міста він був у полоні. Після звільнення став військовим капеланом. Геннадій Лисенко бере участь у звільненні з полону захисників України. Він тримає взаємодію з волонтерами, в тому числі вінничанами, особисто супроводжує їх на передову. А також – проводить широку роз’яснювальну роботу серед місцевих мешканців, надає допомогу нужденним.

У міській раді з Днем захисника України привітали вінницьких воїнів та волонтерів

«Мені приємно відзначити те, що сьогодні з нами є отець Геннадій зі Слов’янська –військовий капелан. Коли було окуповано Слов'янськ, він потрапив у полон, слава Богу вийшов з нього і зараз сам допомагає визволяти з неволі багатьох українських громадян, – зазначив міський голова. – Взагалі, ми, українці – миролюбивий народ, але коли справа стосується своєї рідної землі, домівки, родини, то за два останніх роки ми показали, що можемо боронити свою землю, що нас не зламати і не скорити. Тож бажаю, щоб у нашій державі настав мир, щоб наша країна дійсно відчувала себе повноцінною і незалежною державою».

У міській раді з Днем захисника України привітали вінницьких воїнів та волонтерів

«Я потрапив у полон у 2014 році, коли був у складі волонтерської церковної групи, яка евакуйовувала людей та дітей з міста, також ми завозили військовим ліки, продукти харчування і питну воду. Дякувати Богу я вийшов з полону і зараз також на передовій, оскільки Україна – моя Батьківщина. Я допомагаю хлопцям та дівчатам, які пройшли через АТО, отримали емоційний надрив, пережили горе, а також – з громадськими людьми. В тому числі працюю з підрозділами з Вінниці», – зазначив отець Геннадій.

У міській раді з Днем захисника України привітали вінницьких воїнів та волонтерів

А учасник антитерористичної операції Андрій Гишпаль отримав сертифікат для придбання легкового автомобіля. Воїн брав участь в обороні Донецького та Луганського аеропортів, був двічі був поранений, в наслідок чого отримав інвалідність. Зараз надає допомогу військовослужбовцям та військовим частинам, що дислокуються в зоні проведення антитерористичної операції, а також сім’ям загиблих учасників АТО, пораненим та демобілізованим. Бере активну участь у житті міста та у військово-патріотичному вихованні молоді.

У міській раді з Днем захисника України привітали вінницьких воїнів та волонтерів

«Отримати такий подарунок дуже приємно. Машину сам обирав у межах виділеної суми коштів, вибрав марку авто Daewoo Sens. Цей автомобіль буду використовувати у волонтерській діяльності, машина дозволить швидше вирішувати більше справ. Також возитиму дітей у школі та садочок», – каже Андрій Гишпаль.



Переглядів: 4080
Поширень: 0