27 жовтня координаційна рада програми «Бюджет громадських ініціатив» визначила проекти вінничан, реалізація яких буде фінансуватись з міського бюджету у 2017 році. Це шість великих і шість малих проектів, які набрали найбільшу кількість голосів від вінничан. Серед них – спортивний комплекс у мікрорайоні олійножирового комбінату, сучасне енергоефективне обладнання для харчоблоку школи №27, система відеонагляду для безпеки школярів у ЗОШ №22, встановлення двох світлофорів по вулиці Ватутіна тощо.

У цьому році у Вінниці стартувала програма «Бюджету громадських ініціатив». Вінничани, які мають ідею і хочуть її реалізувати у своєму мікрорайоні або на території всього міста, можуть подавати свої проекти на конкурс. Проекти, які наберуть найбільшу кількість голосів будуть втілені в життя. Перше голосування проходило весною.

У липні у Вінниці стартував вже другий конкурс проектів у рамках «Бюджету громадських ініціатив». «На загальноміське голосування було запропоновано 59 проектів, з них 32 великих та 27 – малих. У період з 1 по 10 жовтня вінничани мали змогу віддати свої голоси: по одному за великий і за малий проекти. Загалом за великі проекти надійшло 25 294 голосів, за малі – 18 215.

Владислав Скальський

Експертна група опрацювала ці дані і виявила ряд порушень. Зокрема, були зафіксовані голоси, які надійшли з одного облікового запису Персонального кабінету значно більше ніж один раз. Був випадок, коли з одного облікового запису 236 разів голосувала одна особа за один і той самий проект. При цьому штучно змінювалась облікова інформація, вказувались різні паспортні дані, номери телефонів тощо. Тож недійсними голоси були визнані у більш ніж 13 тисячах випадків», – розповів заступник міського голови Владислав Скальський.

У 2017 році в рамках програми «Бюджет громадських ініціатив» буде реалізовано шість великих та шість малих проектів

Потім було складено рейтинг проектів в залежності від кількості набраних голосів. Сьогодні координаційна рада програми обговорила результати голосування. Було вирішено реалізувати шість великих та шість малих проектів, які були у рейтингу першими.

Тож, у 2017 році з великих проектів буде здійснено:

  • обладнання мультифункціонального спортивного комплексу на перехресті вулиць Волошкова та Ценського у мікрорайоні олійножирового комбінату. Тут буде створено поля для волейболу, баскетболу та міні-футболу. 
     
  • встановлення сучасного енергоефективного обладнання у харчоблоці ЗОШ №27, що по вулиці Ватутіна
     
  • реконструкція шкільної їдальні закладу гімназії №23 (вул. Космонавтів, 32).
     
  • у школі №22 (вул. Д.Нечая,21) буде встановлено систему відеонагляду для безпеки школярів.
     
  • на території ЗОШ №33 (вул. Порика)  облаштують шкільний двір: замінять паркан, покладуть на подвір’ї тротуарну плитку, встановлять лавочки і вуличні ліхтарі, а також обладнають велосипедну стоянку.
     
  • встановлення вуличних тренажерів та створення міні футбольного поля на території школи №32, що по вулиці Некрасова,40.

У 2017 році в рамках програми «Бюджет громадських ініціатив» буде реалізовано шість великих та шість малих проектів

Щодо малих проектів, то найбільше балів набрали ідеї:

  • по благоустрою шкільного подвір’я гімназії № 23 (Космонавтів,32),
     
  • капітальний ремонт музичної зали ДНЗ №18 (Гладкова,7),
     
  • ремонт коридору та нанесення малюнків на стіни одного з поверхів початкової школи ЗОШ №22.
     
  • встановлення системи очищення води з системи центрального водогону у ДНЗ №14 (Москаленка,42) та ДНЗ №10 (Баженова,30-а),
     
  • встановлення світлофорів по вулиці Ватутіна,58
     
  • проект по стерилізації тварин, що належать соціально-незахищеним верствам населення та безпритульних кішок у м. Вінниця.



Переглядів: 3976
Поширень: 0