31 жовтня відбулося перше засідання поліцейської комісії Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, яка найближчим часом розпочне свою роботу з відбору кандидатів на службу в поліції. В ході засідання було обрано голову та секретаря громадського органу, а також вирішено інші організаційні питання.

Засідання поліцейської комісії розпочав т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрій Педос, який зачитав наказ ГУНП про затвердження персонального складу поліцейської комісії Головного управління у Вінницькій області. Для забезпечення максимально прозорого процесу комплектації лав Національної поліції до складу новоутвореного органу увійшли як правоохоронці, так і представники громадськості.

У Вінниці стартувала робота поліцейської комісії, яка відбиратиме кандидатів на службу в поліції

Керівник вінницької поліції, звернувшись до присутніх, зазначив, що відтепер фактично запрацює процедура прийому на службу в підрозділи вінницької поліції. Він зазначив, що на сьогодні вінницька поліція недоукомплектована кадрами на 11 відсотків – це майже 400 працівників. Особливо гостро відчувається нестача оперативників, слідчих, дільничних офіцерів поліції, від яких напряму залежить розкриття правопорушень та безпека людей на вулицях.

Юрій Педос

- Впевнений, що комісія працюватиме справедливо, ці вакансії в короткі строки будуть укомплектовані професійними і відповідальними людьми і за прийняті рішення не буде соромно, - підкреслив Юрій Педос. Він побажав, аби робота комісії була продуктивною, на засадах рівності та партнерства.

У Вінниці стартувала робота поліцейської комісії, яка відбиратиме кандидатів на службу в поліції

Загалом до складу поліцейської комісії відповідно до Закону «Про Національну поліцію» увійшли 5 осіб, а саме:

  • Олійник Федор Миколайович, Голова Асоціації ветеранів податкової служби у Вінницькій областів (представник, визначений Міністром внутрішніх справ України);
  • майор поліції Цуцкірідзе Максим Сергійович, заступник начальника управління організації досудового розслідування - начальник 1-го відділу Головного слідчого управління Національної поліції України (представник, визначений Головою Національної поліції України);
  • підполковник поліції Ковальчук Віталій Федорович, заступник начальника управління кадрового забезпечення ГУНП у Вінницькій області (представник, визначений керівником ГУНП у Вінницькій області);
  • адвокат Головчук Віталій Анатолійович (представник громадськості, обраний Вінницькою обласною радою);
  • адвокат Павлюк Сергій Миколайович (представник громадськості, обраний Вінницькою обласною радою).

Таємним голосуванням після нетривалого обговорення головою поліцейської комісії був обраний Віталій Ковальчук, а секретарем - Федір Олійник.

У Вінниці стартувала робота поліцейської комісії, яка відбиратиме кандидатів на службу в поліції

Усі члени комісії мають однакові повноваження, а голова та секретар лише організовують роботу громадського органу.

Поліцейська комісія у такому складі працюватиме упродовж 3 років.



Переглядів: 5702
Поширень: 0