3 листопада міський голова Сергій Моргунов зустрічався з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом. Поважний гість у Вінниці не вперше. Основною метою цього візиту до міста є участь у Молодіжному форумі з питань міжнародної безпеки, який проходить у Донецькому національному університеті. Користуючись нагодою пан Марюс Януконіс познайомився і поспілкувався з керівництвом міста.

Сергій Моргунов зазначив, що з Литвою Вінниця має досить гарні та теплі стосунки. До того ж Вінниця має у цій країні місто-побратима Паневежис. Також міський голова розповів, що наступного тижня разом з мером Дніпра Борисом Філатовим планує відвідати Вільнюс та Каунас, де має на меті подивитися як у Литві будуються дороги та як працює система контролю якості будівництва та утриманням шляхів.

Марюс Януконіс зазначив, що на сьогодні Вінниця має репутацію одного з найбільш сучасних міст України з якісним правлінням. «Всі про це добре знають. Ви насправді дуже багато зробили для міста і для громадян. Ми зараз бачили Центр надання адміністративних послуг і це є чудово», - сказав Марюс Януконіс. Міський голова Вінниці розповів, що нещодавно на базі одного з Прозорих офісів було створено Сервісний центр, який займається оформленням документів на автомобілі та видачею водійських посвідчень. Вінниця стала першим містом України, яке зробила ці послуги на базі Центрів адміністративних послуг. На сьогодні водії на переоформлення автомобіля замість доби витрачають 40 хвилин.

Сергій Моргунов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки

Серед питань, які обговорювалися, піднімалося і питання про напрямки подальшої співпраці. «Ми готові поділитися своїм досвідом, в тому числі і в плані децентралізації та управління міським господарством, але я думаю ми самі можемо багато чому навчатися у вас. Щодо децентралізації, то я завжди повторюю, що для України кращою є модель Польщі - і по масштабу, і по структурі», - каже Посол.

Сергій Моргунов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки

Сергій Моргунов зазначив, що у Литві для України є досить цікавим досвід енергозбереження та утеплення будинків. Вінницькі спеціалісти раніше вже їздили до Литви для вивчення цих питань, але поки що в Україні не створені такі можливості по кредитуванню цієї галузі, як у Прибалтійській країні. Окрім того, на сьогодні у Вінниці триває впровадження електронної картки вінничанина і досвід країн Балтії щодо впровадження цієї новації є також досить цікавим.



Переглядів: 2761
Поширень: 0