В цьому році утеплили школу №34; розпочалась термореновація дитячого садочку №77; на території гімназії №1 та ЗОШ №12 побудовано поле зі штучним покриттям для ігрових видів спорту, а в ЗОШ №10 – багатофункціональне спортивне ядро. Зросла мережа шкільних класів, їх стало на 44 більше. Про це та багато іншого йшлося вчора, 3 листопада, під час чергового засідання виконкому міської ради, де розглядалось питання «Про хід виконання програми «Вінниця – місто дружнє до дітей» у 2016 році».

У Вінниці проживає близько 70 тисяч дітей. З них у садочках виховується майже 18 тисяч, школи відвідує понад 38 тисяч. Близько 15 тисяч юних вінничан ходить у позашкільні навчальні заклади освіти, культури та спорту. Вже кілька років діє програма «Вінниця – місто, дружнє до дітей», яка направлена насамперед на збереження здоров’я та фізичний розвиток дітей та підлітків, забезпечення рівного доступу до якісної освіти. А також – створення умов для творчої самореалізації, захист прав дітей та безпечне проживання у місті, забезпечення соціального захисту дітей, залучення їх до громадського життя міста.

«Для задоволення потреб дітей в отриманні якісної освіти виконавчі органи міської ради вирішують завдання щодо розвитку мережі дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів. Порівняно з минулим навчальним роком загальна кількість учнів зросла на 1617 чоловік, у вересні 2016 року до навчання приступили 38187 школярів. Мережа класів збільшилась на 44 класи», – розповіла в.о. директора департаменту освіти Оксана Яценко.

У Вінниці увага приділяється захисту прав дітей з особливими потребами. Хлопчики та дівчатка з вадами зору, які виховуються у спеціалізованому дошкільному навчальному закладі №28 та в спеціальних групах ДНЗ №60, 13, 71, отримують необхідну допомогу фахівців. Створено новий сучасний кабінет зору в ДНЗ №60. У дошкільних навчальних закладах комбінованого типу поряд з групами загального розвитку діють групи для дітей з вадами мовлення, опорно-рухового апарату, захворюванням серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту. На базі ДНЗ №24 функціонує Центр реабілітації для дітей з ДЦП, в якому перебуває 42 дитини.

Проводиться робота з розвитку інфраструктури міста, комфортної для дітей та сімей. У приміщеннях «Прозорих офісів» міської ради діють спеціалізовані дитячі кімнати «Смайлик», де діти віком до 7 років мають змогу цікаво провести дозвілля під керівництвом педагогів. У 2016 році здійснено значний обсяг робіт по реконструкції і ремонту дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

У поточному році департаментом міського господарства міської ради виконані роботи по будівництву 7-ми багатофункціональних дитячих та спортивних майданчиків, 13-ти дитячих площадок на прибудинкових територіях. Також влаштовано поле зі штучним покриттям для ігрових видів спорту на території гуманітарної гімназії №1, в рамках реалізації проекту Бюджету громадських ініціатив було побудовано спортивний майданчик біля ЗШ І-ІІІ ступенів №12, в школі №4 оновлено приміщення харчоблоку та замінено все обладнання, в школі №27 встановлено систему відеонагляду. Влітку 2016 року за кошти інвестора на території школи №10 побудовано спортивне ядро із штучним покриттям.

«У цьому році завдяки реформі децентралізації ми отримали можливість направити у галузі охорони здоров’я та освіти більше фінансового ресурсу. Якщо говорити про фінансування закладів освіти, то з міського бюджету на було направлено 45 мільйонів гривень капітальних видатків, ще 10-12 мільйонів – позабюджетних коштів, за які, серед іншого, було облаштовано спортивні ядра у школах №№10 та 30. Багато уваги приділялось заходам з енергозбереження – ми утеплили школу №34, в процесі дитячий садок №77. Також цікаві проекти були реалізовані в рамках «Бюджету громадських ініціатив». Однозначно ми будемо продовжувати цю роботу. Тому важливо виважено підходити до планування робіт, щоб фінансовий ресурс використовувався збалансовано та ефективно», – сказав міський голова Сергій Моргунов.



Переглядів: 2308
Поширень: 0