Третього листопада з робочим візитом Вінницьку область відвідав радник міністра внутрішніх справ, голова Громадської ради при МВС Володимир Мартиненко. Під час візиту громадськості та журналістам було запропоновано увійти до складу робочих груп Громадської ради при МВС України для ефективної взаємодії з усіма структурними підрозділами міністерства внутрішніх справ та вирішення актуальних питань забезпечення правопорядку в регіоні.

Робочий візит радника міністра внутрішніх справ розпочався нарадою з керівниками територіальних підрозділів Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної міграційної служби, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, сервісного центру МВС, Управління поліції охорони, патрульної поліції, Управління захисту економіки, патрульної поліції та інших підрозділів системи МВС. Присутні обговорили механізми взаємодії між громадськістю та відомствами, розповіли про наболілі проблеми та шляхи їх вирішення.

У Вінниці буде створена робоча група Громадської ради при МВС України

Продовжилась зустріч спілкуванням з представниками засобів масової інформації та активною громадськістю.

Володимир Мартиненко зазначив, що створення робочої групи, яка ввійде до структури Громадської ради та буде координуватись Міністром внутрішніх справ, дасть можливість вирішувати наявні в регіонах проблеми, пов’язані з роботою підрозділів системи МВС, правоохоронною діяльністю, через центральні органи влади. До її роботи він запросив представників громадськості та засобів масової інформації.

У Вінниці буде створена робоча група Громадської ради при МВС України

Радник міністра внутрішніх справ наголосив, що саме завдяки громадськості відбувається корегування процесу реформування системи МВС, його вдосконалення, пошук шляхів вирішення проблемних питань.

Заступник директора Департаменту комунікації МВС України Віктор Булаєв в свою чергу зазначив, що залучення активної громадськості до обговорення важливих загальнодержавних питань є реальним механізмом позитивних змін у суспільстві.

У Вінниці буде створена робоча група Громадської ради при МВС України

Прикладом співпраці з громадськістю стало обговорення проекту державного бюджету на 2017 рік. До цього обговорення долучилося близько 1 500 громадських активістів з інших областей, які увійшли до створених робочих груп. Також ці робочі групи ініціюють зміни до нормативно-правових документів, запускають пілотні проекти щодо покращення роботи патрульних, охорони громадського порядку та кордону.

Керівник Головного управління Національної поліції Вінниччини Юрій Педос зазначив, що для вінницької поліції надзвичайно важлива співпраця з громадою. Нещодавно завершився процес атестації вінницької поліції, активну участь у якій брали представники громадських організацій та журналісти.

У Вінниці буде створена робоча група Громадської ради при МВС України

Саме за підтримки громадськості вінницька поліція виконує відповідальні завдання по забезпеченню правопорядку в регіоні. Лише у Вінниці затримано 12 злочинних груп, 5 з яких – міжрегіональні, на рахунку яких десятки злочинів, розкрито 21 із 23 умисних вбивств. Вінницька поліція займає шосте місце з розкриття тяжких злочинів. Юрій Педос акцентував увагу присутніх, що головне завдання, на яке сьогодні направлені зусилля поліції – боротьба з вуличною злочинністю та забезпечення безпеки людей. Керівник поліції підкреслив, що велика надія покладається на оперативників та слідчих, від яких напряму залежить розкриття та розслідування злочинів.

У Вінниці буде створена робоча група Громадської ради при МВС України

Під час зустрічей були озвучені ряд критичних зауважень на адресу слідства. Юрій Педос пояснив, що слідчим доводиться працювати в умовах недосконалого законодавства та за великого навантаження - від 200 до 300 кримінальних проваджень на одного працівника. Та висловив надію, що ситуація незабаром покращиться з внесенням змін до ряду законодавчих актів:

- Вже є відповідні законопроекти, які змінять роботу слідчих: злочинами середньої важкості будуть займатися органи дізнання, а слідчі розслідуватимуть тяжкі та особливо тяжкі злочини.

У Вінниці буде створена робоча група Громадської ради при МВС України

Заступник міністра Володимир Мартиненко подякував присутнім за робочий діалог, конструктивну критику, підняті наболілі питання. Висловив сподівання, що подальша взаємодія з робочою групою буде плідною і надасть позитивні результати.

Робоча група з представників громадських організацій Вінниччини, буде створена протягом тижня. Бажаючі увійти до складу робочої групи можуть звернутися з мотиваційними листами на електронну адресу: [email protected].



Переглядів: 2998
Поширень: 0