4 листопада у Києві відбувся круглий стіл «Повсюдність місцевого самоврядування. Нові підходи до законодавства у сфері містобудування» за участі експертів Реанімаційного пакету реформ, Інституту громадянського суспільства, представників виконавчої та законодавчої влади. Серед запрошених до дискусії був і народний депутат-вінничанин Сергій Кудлаєнко.

В ході круглого столу учасники обговорили питання розширення юрисдикції органів місцевого самоврядування, піднімались питання просторового планування територіальних громад, а також  можливості співробітництва територіальних громад навколо великих міст.

В контексті експертної дискусії було представлено новий законопроект №5253, підготовлений та зареєстрований групою народних депутатів, серед яких і Сергій Кудлаєнко, щодо поширення повноважень органів місцевого самоврядування територіальних громад  на всю територію відповідної сільської, селищної, міської  громади.

Сергій Кудлаєнко:  територіальні громади повинні мати право на ефективне управління всією територією

За словами народного депутата, новий законопроект  дозволить органам місцевого самоврядування  здійснювати ефективне управління територіями як в межах населених пунктів, так і за їх межами.

Сергій Кудлаєнко:  територіальні громади повинні мати право на ефективне управління всією територією

«Проблема повноважень органів місцевого самоврядування за межами населених пунктів існує багато років  і особливо актуальним це стало з початком процесу об’єднання громад. Законопроект № 5253, який ми разом з колегами підготували, відкриває можливість  сталого розвитку територіальних громад в умовах бюджетної децентралізації. Громада повинна мати повноваження  на благоустрій та збереження територій за межами поселень враховуючи всі питання – від планування до контролю за збереженням лісів та  річок навколо поселень, що входять у відповідну громаду. Це шлях до ефективного  розвитку територій», - пояснив Сергій Кудлаєнко.



Переглядів: 3432
Поширень: 0