15 листопада о 15:00 у Центральній міській бібліотеці ім. І. В. Бевза (вул. Хмельницьке шосе,4) відбудеться презентація результатів проекту «Побачте нас», який втілювався за підтримки БФ «Подільська громада» у рамках програми «Клуб донорів». Вперше у нашому місті Вінницька міська централізована бібліотечна система запропонує людям із обмеженими функціональними можливостями (сліпим та слабозорим) середовище для повноцінного розвитку та дозвілля.

Захід проводиться до Міжнародного дня незрячих (13 листопада), що привертає увагу громадськості до однієї з найболючіших проблем сучасності. За даними обліку станом на 2014 рік у первинних організаціях Вінницької ОО УТОС налічувалося близько 1200 людей.

Метою проекту «Побачте нас» є створення безбар’єрного середовища та забезпечення вільного доступу незрячих та слабозорих людей до об’єктів соціальної інфраструктури. Його завдання – підвищення соціальної інтеграції людей із обмеженими функціональними можливостями, формування у молоді адекватного ставлення до людей з обмеженими можливостями. А також – активізація підростаючого покоління шляхом залучення до суспільно корисної справи на волонтерських засадах – створення аудіокниг для незрячих.

На заході буде представлено результати проекту: 20 аудіокниг, 26 найменувань літератури шрифтом Брайля, комп’ютер, обладнаний спеціалізованою програмою для слабозорих людей. Вхід вільний. Тел. для довідок: (0432)55-32-00.



Переглядів: 2733
Поширень: 0