Вінницький міський голова Сергій Моргунов разом із міським головою Дніпра Борисом Філатовим перебувають у Литві з короткою робочою поїздкою. Очільники міст знайомляться з роботою комунального сектору найбільших міст - Вільнюса та Каунаса. Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук написав міський голова Сергій Моргунов

"Разом з міським головою Дніпра Борисом Філатовим зараз у Литві з короткою робочою поїздкою. Поїхали, щоб познайомитись із роботою комунального сектору найбільших міст. Це столиця і водночас головний центр туризму Вільнюс та промислове місто Каунас, яке за чисельністю населення приблизно таке саме, як Вінниця.

Мери Вінниці і Дніпра у Вільнюсі цікавляться роботою комунальщиків

В першу чергу мене цікавить, як у цій країні, яка ще в 2004 році увійшла до Євросоюзу, підходять до інтегрованого розвитку та комплексного благоустрою територій. Також дуже цікавить литовський досвід щодо налагодження системи контролю за якістю виконання робіт та визначення індикаторів ефективності, по яких можна дати належну оцінку роботи комунальних підприємств та підрядних організацій.

Мери Вінниці і Дніпра у Вільнюсі цікавляться роботою комунальщиків

Для нас це досить актуальне питання, оскільки якщо існують чіткі правила – автоматично підвищується якість роботи.

Мери Вінниці і Дніпра у Вільнюсі цікавляться роботою комунальщиків

Сьогодні ми у Вільнюсі. Вранці якраз відвідали лабораторію по контролю за якістю асфальтобетону, старого дорожнього покриття і т. д. Лабораторія державна, виконує технагляд під час будівництва та ремонту доріг у Литві. Нам показали весь процес системи контролю якості – реально, дуже корисний досвід

Також познайомились з міським головою Вільнюса Ремігіюсом Шимашюсом. Якою може бути головна тема для розмови трьох міських голів?! Звісно, говорили про розвиток місцевого самоврядування в Литві та Україні)" - зазначив Сергій Моргунов.



Переглядів: 3450
Поширень: 0