У 2017 році Фонд Віктора Пінчука відкриє у Вінниці 33-й центр допомоги новонародженим «Колиски надії». Центр буде створений на базі Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І. Пирогова. Для відділення інтенсивної терапії новонароджених буде придбано сучасне неонатальне обладнання на суму 4 500 000 грн.

Про це повідомив Голова правління Фонду Віктора Пінчука Томас Вайе в Києві під час відкриття 8-ї науково-практичної конференції для лікарів-неонатологів, організованої програмою «Колиски надії» з метою ознайомлення українських фахівців з новими світовими тенденціями виходжування недоношених дітей.

Томас Вайе: «Проект «Колиски надії» - один з масштабних і довгострокових проектів, в які Фонд Віктора Пінчука інвестує вже більше 10-ти років з метою модернізації та трансформації країни. Фонд допомагає Україні створювати умови, в яких лікарі можуть рятувати самих маленьких та беззахисних завдяки новітньому обладнанню, яке встановлюється в центрах допомоги новонародженим. Фонд хоче, щоб кожна дитина, яка з'являється на світ, вижила, росла здоровою і мала шанс брати участь в будівництві нової країни».

Вінницька обласна клінічна лікарня приймає до 50% всіх передчасних пологів області. Близько 400 дітей щорічно потребують інтенсивної терапії та респіраторної підтримки. На даний момент відділення інтенсивної терапії новонароджених налічує 5 ліжок, яких критично не вистачає для надання допомоги в повному обсязі, особливо категорії новонароджених вагою 500-999 г.

Тетяна Наліжита, завідуюча відділенням інтенсивної терапії новонароджених Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І. Пирогова:«Усі жінки Вінницької області з серйозними патологіями народжують в нашому відділенні. Тобто, саме ми виходжуємо глибоко недоношених дітей і дітей з вродженими вадами розвитку. Ми сподіваємося, що за допомогою Фонду Віктора Пінчука нам вдасться обладнати нові місця у відділенні інтенсивної терапії та модернізувати існуючі».

На базі вінницької «Пироговки» буде створено відділення інтенсивної терапії для новонароджених

Медичне обладнання високого класу, яке встановить Фонд, дозволить запровадити сучасні технології виходжування новонароджених, надасть більш широкі професійні можливості фахівцям для надання невідкладної допомоги малюкам, наблизить її рівень до міжнародних стандартів, а також підвищить виживання глибоко недоношених новонароджених та якість їх подальшого життя.

Для інформації

Програма «Колиски надії» - головна програма Фонду Віктора Пінчука в галузі охорони здоров'я. Її стратегічною метою є збереження життя та здоров'я кожної дитини, яка народилася в Україні. Фонд почав реалізацію програми в червні 2006 року. З моменту її створення Фонд відкрив 32 центри «Колиски надії» в медичних установах в 23 регіонах України, які були оснащені сучасним медичним обладнанням для порятунку і виходжування новонароджених. Завдяки обладнанню центрів «Колиски надії» було врятовано понад 35 500 дітей. Фонд провів 28 освітніх заходів, які охопили понад 1163 українських лікарів і медичних сестер.

Програма «Колиски надії» передбачає:

  • створення загальнонаціональної мережі Центрів допомоги новонародженим, оснащених новітнім та найбільш високоякісним обладнанням;
  • відповідну професійну підготовку персоналу Центрів. В рамках програми регулярно проводяться тренінги, семінари, виїзні конференції за участю найкращих спеціалістів України, ближнього та дальнього зарубіжжя;
  • роботу над створенням професійної спільноти, що спеціалізується на питаннях надання допомоги новонародженим.



Переглядів: 4331
Поширень: 0