Фотогальванічна електростанція «Балки» потужністю 7 МВт, що будувалася впродовж 3 місяців, сьогодні запущена в дію. Таким результатом завершилася співпраця місцевої влади, інвесторів та генпідрядної компанії «Подільський Енергоконсалтинг».

Це одна із семи сонячних електростанцій, що зводяться цьогоріч у Вінницькій області коштом групи компаній «Clean Energy». І за прогнозами, до кінця 2016 року Вінниччина генеруватиме 20 % сумарної потужності сонячної електроенергії, яка виробляється в Україні.

За словами директора компанії-підрядника «Подільський Енергоконсалтинг» Сергія Шакалова, подібні технології дозволять зробити державу чистою і конкурентоспроможною та принципово змінити енергетичну систему України.

В Барському районі введено в експлуатацію сонячну електростанцію

«За активністю будівництва потужностей сонячної енергетики Вінницька область попереду всіх регіонів України. Це дуже перспективна справа, - зазначив Сергій Шакалов. - При розвитку технологій ця електростанція зможе в майбутньому «заживити» електроенергією і цей район, і ближні райони».

Директор групи компаній «Clean Energy» Андрій Симонович, у свою чергу, відзначив, що Вінниччину для інвестування обрав невипадково. «Місцева влада тут хоче приймати інвестиції і готова йти назустріч», - підкреслив він.

Голова ж обласної державної адміністрації Валерій Коровій висловив подяку виконавцям проекту, які в такій непростій ситуації знаходять фінансовий ресурс та інвестують у розвиток відновлювальної енергетики.

В Барському районі введено в експлуатацію сонячну електростанцію

«Дуже приємно усвідомлювати, що країна розвивається. Ми розуміємо, що це лише перші кроки. Та все велике починається з малого. І цей проект –візитівка для жителів Барського району, - зазначив Валерій Коровій. – Фактично, країна перебуває в дуже непростій суспільно-політичній і економічний ситуації. Це спонукає кожного з нас бути відповідальним перед нашими людьми, країною, перед майбутнім нашої держави. І незважаючи на те, які є проблеми, ми повинні рухатися вперед».

Керівник облдержадміністрації запевнив, що Вінницька ОДА й надалі робитиме конкретні кроки щодо сприяння залученню інвестицій в регіон, а також повідомив, що вже розпочалися конкурси по залученню компаній для будівництва сонячних електростанцій, і в цій частині область має досить серйозні та амбітні плани.

В Барському районі введено в експлуатацію сонячну електростанцію

«На сьогодні до 5 % річного споживання електроенергії у Вінницькій області вже генерується за рахунок відновлювальних джерел енергії. Ця питома вага буде зростати. Ми, фактично, отримуємо значну частину електроенергії за рахунок спалювання вугілля, раніше – газу. На сьогодні ж цих джерел у нас немає, тож потрібно шукати нові альтернативи», - зазначив Валерій Коровій.



Переглядів: 4439
Поширень: 0