Другий цикл Національного конкурсу ІТ-проектів в сфері електронної демократії   розпочнеться 10-11 грудня у Вінниці. «EGAP Challenge» - це спільна ініціатива Державного агентства з питань електронного урядування та Фонду Східна Європа.  Програма спрямована на покращення комунікації між владою і громадянами.

Проект розрахований на три роки, він фінансується Швейцарською конфедерацією у розмірі 4,5 мільйони гривень. В «EGAP Challenge» беруть участь Вінницький, Одеський, Волинський та Дніпровський регіони.

У попередньому етапі конкурсу, що проходив у квітні - вересні 2016 року, вінничани перемогли з п’ятьма проектами. Зараз вони на стадії реалізації, а кінцевий результат можна буде оцінити приблизно через півроку. – розповів керівник проекту «EGAP Challenge» у Вінницькому регіоні Руслан Бурлаченко.

Два мільйони гривень за ідеї: «EGAP Challenge» збирає креативних вінничан

Цього разу EGAP шукає ідеї для таких сфер: інфраструктура, освіта, екологія, агропромисловість. Загальний призовий фонд другого циклу – 2 мільйони гривень. На креативному уїк-енді, який відбудеться 10-11 грудня усі бажаючі зможуть теоретично обґрунтувати свої проекти, а також познайомитися з однодумцями.

- Не обов’язково бути спеціалістом у сфері ІТ, щоб стати ідейним натхненником необхідного для громади нововведення. Будь-хто може подаватись на цей конкурс, зібрати команду та реалізувати власний проект. – прокоментувала експерт з питань е-урядування Оксана Гречко.

Два мільйони гривень за ідеї: «EGAP Challenge» збирає креативних вінничан

Для участі у конкурсі потрібно зареєструвати свій проект чи ідею на сайті.



Переглядів: 4080
Поширень: 0