У вінницькій школі відкрили Музей військово-патріотичного виховання під назвою "Пам'ять". Виставку присвятили випускникам, які загинули на Сході країни.

Як стало відомо, експонати до музею приносили рідні та близькі полеглих героїв, а також волонтери. Один зі співавторів експозиції – волонтер Броніслав Олійник. Він не раз доправляв бійцям на передову гостинці та листи від учнів вінницької школи №11. Коли діти захотіли створити музей, зголосився привезти з передової експонати.

Як стало відомо, у музеї представлена сотня експонатів: гільзи, осколки снарядів, шоломи, упаковки сухпайки, прапор, підписаний вінницькими бійцями. В експозиції є і фронтовий щоденник бійця, який вирушив на Схід добровольцем, та лист, який Євген Костюк написав родині за місяць до загибелі.

"Це дуже важко, і саме оці наші заходи допомагають ще більше зрозуміти це і виховують в наших учнів патріотизм, відвагу і мужність", – каже учень 10 класу Вадим Андрусенко.

"(Він) просить пробачення у матері, дідуся та бабусі за те, що пішов усупереч їхньої волі на фронт і завдав їм болю і страждань. (Написав), що це його обов'язок - захищати Україну, і він саме в тому місці, де він хоче бути і повинен бути зі своїми побратимами, боронячи незалежність", – розповідає подробиці листа директор шкільного музею військово-патріотичного виховання "Пам'ять" Тетяна Лазарук.



Переглядів: 2945
Поширень: 0