Комфорт місця проживання — це не лише розвиненість інфраструктури та зелені зони під будинком. Це ще й люди, які живуть поруч. Українці в цілому задоволені своїми сусідами, з'ясував OLX за підсумками опитування інтернет-користувачів.

Аналітики сервісу вивчили понад 33 тисячi анкет, заповнені українськими користувачами в дослідженні «Ідеальне місто». Оцінюючи різні критерії, респонденти також визначили рівень своєї згоди з твердженням «Люди, з якими я живу по сусідству, в основному доброзичливі та ввічливі» за шкалою від 1 до 7 балів.

Різниця між українськими містами виявилася мінімальною, всього 0,3 бала. Так що говорити про однозначних лідерiв або відстаючих складно. Найвищу оцiнку отримали одразу шість міст: Вінниця, Кропивницький, Тернопіль, Ужгород, Чернівці та Чернігів. Там рівень «приємності» сусідів, на думку городян, становить 5,1 бала.

Рейтинг привабливості міст: Вінниця знову у лідерах

В іншому кінці рейтингу з відміткою в 4,8 бала розташувалися Житомир, Івано-Франківськ та Полтава. Примітно, що українські міста-мільйонники отримали середні бали – 4,9-5,0. За даними рейтинга Expat Insider 2016, Україна займає 19-е місце в світі за критерієм «доброзичливості» і п'яте — за легкістю знаходження друзів.

У цілому можна зробити висновок, що українці залишаються прихильниками ввічливості й доброзичливості, хоча, само собою, ще є над чим працювати.

Серед критичних зауважень городяни вказували, що на вулицях «не вистачає посмішок», що «сусіди по під'їзду навіть не знайомляться, тим більше не вітаються». Окремі користувачі вказували на неохайність своїх сусідів і неакуратне поводження зі сміттям. Деякі, навпаки, хвалили людей, що живуть поруч, за привітність і готовність допомогти в непростих ситуаціях.

 



Переглядів: 3882
Поширень: 0