За сприяння Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку, 17-21 листопада 2016 року делегація лікарів Вінницької області відвідала Лодзинське воєводство Республіки Польща, де взяла участь у Конференції невідкладної медичної допомоги KOPERNIK 2016, в рамках якої один день був присвячений тренінгам і майстер-класам щодо надання невідкладної медичної допомоги та два дні науково-практичної конференції, присвяченої організації надання допомоги на догоспітальному етапі, інноваційним пропозиціям та деяким етичним проблемам.

Зокрема, під час тренінгів та майстер-класів лікарі Вінницького Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф мали можливість набути та вдосконалити практичні навички з надання допомоги хворим в термінальному стані, а саме: інтубації трахеї, ультразвукового дослідження органів грудної клітки, в тому числі легень, компресії грудної клітки згідно протоколу ACLS, апаратної компресії грудної клітки за протоколом ACLS, реанімації новонароджених.

Вінницькі лікарі пройшли стажування у польських колег в місті Лодзь

Також, вінницькі делегати відвідали та ознайомились з організацією роботи відділення невідкладної допомоги воєводської багатопрофільної лікарні ім. М. Коперника.

Вінницькі лікарі пройшли стажування у польських колег в місті Лодзь

Під час науково-практичної конференції, на якій висвітлювались основні принципи організації роботи служби екстреної медичної допомоги в Польщі, було представлено новітні розробки, зокрема іммобілізацію, апаратну компресію грудної клітки, технічне забезпечення маніпуляції з відновлення прохідності дихальних щляхів, пристрої для встановлення внутрішньокісткового доступу та транспортування хворих, нові розробки систем життєзабезпечення. Також було продемонстровано укомплектований сучасним обладнанням автомобіль екстреної медичної допомоги класу С на базі Mercedes Sprinter.

Вінницькі лікарі пройшли стажування у польських колег в місті Лодзь

В рамках панельних сесій конференції з доповіддю на тему «Організація служби екстреної медичної допомоги у Вінниці та Вінницькій області» виступила заступник директора Департаменту охорони здоров`я Вінницької облдержадміністрації Надія Дмитрівна Марусяк.

Вінницькі лікарі пройшли стажування у польських колег в місті Лодзь

Результатом візиту стала домовленість про подальшу співпрацю з можливістю стажування лікарів Вінницької області на базі лікарень міста Лодзь.



Переглядів: 3492
Поширень: 0