Сьогодні, 2 грудня, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко зустрівся з представниками офіційної делегації Республіки Польща.

Перемовини представники Вінницької облдержадміністрації вели з власником Фонду Кароля Беліни-Бжозовського Антоні Беліна-Бжозовські, представником Фонду Евою Беліна-Бжозовські та представником Мальтійського закону Хенриком Блащиком.

В рамках зустрічі, сторони обговорили концепції проекту відновлення палацо-паркового ансамблю в с. Соколівці Крижопільського району, етапи реалізації проекту та відповідності на законодавчому рівні.

Андрій Гижко наголосив на значущості даного проекту для обох сторін. «Ми отримали погодження з Міністерства закордонних справ України, згідно якого матимемо можливість перейти до конкретних дій щодо втілення проекту. За польською стороною залишається вирішення одного питання, яке на сьогоднішній день є відкритим. Відповідно до українського законодавства підписання угоди має здійснюватись з юридичною особою», - повідомив посадовець.

На Вінниччині планують створити Польсько-Український культурний центр - музей «Поділля»

В свою чергу, Антоні Беліна-Бжозовські зазначив: «Ми в свою чергу повністю погоджуємось з умовами та максимально прагнемо їх виконати. Вже сьогодні, на завершальній стадії оформлення знаходяться документи. Найголовніше є тим, що задля втілення проекту ми маємо стати резидентом України».

За словами Андрія Гижка, слід в найкоротший термін ліквідувати усі документальні питання і у майбутньому, між Вінницькою облдержадміністрацією, Вінницькою обласною Радою та Фондом Кароля Беліни-Бжозовського Республіки Польща - можливе підписання Протоколу намірів щодо створення Польсько-Українського культурного центру - музею «Поділля» у с. Соколівці на основі садиби Бжозовських ХІХ століття.

На Вінниччині планують створити Польсько-Український культурний центр - музей «Поділля»

Під час переговорів Андрій Гижко наголосив: «На сьогоднішній день вже підготовлено перелік діючих туристичних маршрутів. Всього маршрутів 6. Вони насичені місцями, що перетинаються своєю історією з Республікою Польща. Тому сподіваюсь, що буде досить цікаво».

На Вінниччині планують створити Польсько-Український культурний центр - музей «Поділля»

Після зустрічі представники делегації поїхали в с. Соколівка ознайомитись з місцевістю та територією для майбутнього парку.



Переглядів: 2895
Поширень: 0