Мер Вінниці поділився досвідом реорганізації муніципального транспорту під час панелі про найкращі управлінські практики українських міст.

Під час Міжнародного конгресу мерів, який відбувся у Києві за участі близько 90-та міських голів з усієї України, а також мерів та їхніх заступників з канадських та польських міст, Сергій Моргунов розповів про досягнення та плани Вінниці в реорганізації міського транспорту.

«У більшості великих міст основним видом транспорту є маршрутні таксі. У 2011 році ми осягнули, що засилля приватних перевізників може призвести до диктування ними тарифів на перевезення та підвищеним навантаженням на транспортну систему міста. Розвиток громадського транспорту став пріоритетом для Вінниці. За цей час питома вага перевезень громадським транспортом збільшилася на 26%. Зменшилася кількість маршрутного таксі, що має позитивний вплив на пропускну можливість вінницьких доріг», - відзначив Сергій Моргунов.

Міжнародний конгрес мерів – новий щорічний захід, який об’єднує міських голів, лідерів місцевого самоврядування та експертів з питань розвитку на місцях. Програма Конгресу складалася з проведення експертних дискусій, виставки щодо можливостей для міського розвитку, неформальних заходів та презентації Індексу розвитку міст. Він став спільною ініціативою Western NIS Enterprise Fund та проекту «Школа мерів», який фонд підтримав раніше цього року.

Сергій Моргунов розповів про транспортний розвиток Вінниці на Міжнародному конгресі мерів

Підсумовуючи результати Конгресу, Ірина Озимок, керівник Програми місцевого економічного розвитку Western NIS Enterprise Fund зазначила: «У країні налічується 460 міст, чверть мерів з різних регіонів взяли участь у першому Конгресі мерів. Зацікавленість Конгресом з боку Прем’єр-міністра та очільників міст свідчить про готовність міських голів до якісних змін і запозичення досвіду своїх колег. Ми особливо раді, що українським містам вже є чим поділитися, і зокрема Вінниця має успішний досвід розв’язання транспортної проблеми, актуальної для більшості великих міст України».

Разом з Сергієм Моргуновим успішними прикладами впровадження змін поділилися мери інших українських міст. Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич розповів про роботу Агенції розвитку Миколаєва. Мер Тростянця Юрій Бова презентував успішний досвід залучення місцевого бізнесу до вирішення проблем міста. Заступник міського голови Львова Андрій Москаленко розповів про впровадження електронних адміністративних послуг у місті. Мер Маріуполя Вадим Бойченко представив свій досвід реформування міської влади.

Для довідки:

Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) – перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом 150 млн доларів США, заснований за фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Він має понад 20 років досвіду успішного інвестування у підприємства малого та середнього бізнесу. Загалом, фонд проінвестував 168 млн. доларів США у 118 компаній із приблизно 25 000 працівників та зробив можливим залучення 1,4 млрд доларів в компанії України та Молдови. З 2015 року Фонд реалізовує програму технічної допомоги в Україні та Молдові на загальну суму $35 млн, основними елементами якої є сприяння експорту, місцевий економічний розвиток, соціальне інвестування та економічне лідерство. WNISEF забезпечує фінансування інноваційних, високоефективних програм, що спрямовані на здійснення реформ та змінюють життя звичайних людей в Україні та Молдові. www.wnisef.org.



Переглядів: 3616
Поширень: 0