Вінничанку Наталю Доляк визнано лауреатом Всеукраїнської  літературної премії ім. Василя Симоненка. ЇЇ роман "Загублений між війнами" став кращим в номінації "За кращий художній твір" серед 17 фіналістів конкурсу.  

Із перемогою вінничанку привітав на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук міський голова Сергій Моргунов.

"Вітаю нашу вінницьку письменницю Наташа Доляк! Сьогодні стало відомо, що їй визнано лауреатом Всеукраїнської літературної премії ім. Василя Симоненка в номінації "За кращий художній твір". ЇЇ книга «Загублений між війнами» визнана найкращою з поміж 17 фіналістів конкурсу.

Бажаю Наталі не зупинятись. Переконаний, що ця перемога для неї стане неабияким стимулом та додасть натхнення творити нову сучасну українську літературу", - написав Сергій Моргунов.

Наталя Доляк

Для інформації:

Всеукраїнська літературна премія імені Василя Симоненка встановлена Черкаською обласною радою та облдержадміністрацією за підтримки Національної спілки письменників України, Всеукраїнського товариства “Просвіта” ім. Т.Г. Шевченка та Ліги українських меценатів з метою вшанування пам’яті поета-гуманіста Василя Симоненка.

Вінницька письменниця Наталя Доляк стала лауреатом Всеукраїнської літературної премії

Роман Наталки Доляк «Загублений між війнами» здобув в 2015 році відзнаку «Вибір видавців» Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова». Це книга про велику людину – талановитого українського прозаїка і поета першої половини ХХ століття, мужнього воїна англо-бурської війни, члена Української Центральної Ради, діяча УНР - Юрія Будяка (Покоса). Йому довелось мандрувати Францією, Італією, Туреччиною, Сингапуром. Він воював в молоді роки в Південній Африці на боці повсталих бурів, де втратив найбільше кохання свого життя, а під час військових сутичок врятував самого Вінстона Черчілля, за що був нагороджений поїздкою до Великої Британії та навчанням в Оксфорді.



Переглядів: 3822
Поширень: 0