Сьогодні,13 грудня, з метою активізації взаємин і обговорення перспектив співробітництва, Вінниччину відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндської Республіки в Україні пан Юха Віртанен.

В обласній державній адміністрації відбулась зустріч голови ОДА Валерія Коровія та Вінницького міського голови Сергія Моргунова із паном Віртаненом і керівниками виробничих фірм з фінським капіталом, які співпрацюють з українським бізнесом.

Звертаючись до високих гостей, Валерій Коровій відзначив, що Вінниччина сьогодні є об’єктом підвищеної уваги, відтак ознайомив дипломатів з економічним потенціалом області. «У нинішніх дуже непростих умовах наш регіон є одним із лідерів економічного розвитку по цілому спектру питань. Традиційно склалось,що левова частка припадає на сільське господарство і харчову промисловість. Після кризи 2008 року нам вдалося досягнути позитивної тенденції на таких ринках, як південно-східна Азія, Китай, Індія і додати динаміки місцевому бізнесу, який працює на цих ринках. Завдяки формуванню проєвропейських систем конкуренції, прозорості у прийнятті рішень, нам вдалось реалізувати кілька дуже потужних проектів у галузі переробки продукції АПК. На сьогоднішній день саме це стало локомотивом для економічного зростання».

Вінницю відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндської Республіки

Очільник області також зазначив, що влада сьогодні ставить перед собою завдання диверсифікувати економіку краю: «Ми працюємо в різних напрямках, щоб створювати нові робочі місця у всіх видах бізнесу: індустріального,сфери послуг, інфраструктури. Зараз ведеться цілий ряд перемовин із представниками японських бізнес-кіл. Зі свого боку ми гарантуємо одні з найкращих умов адміністративного супроводження проектів»,- запевнив Валерій Коровій.

Вінницю відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндської Республіки

Враховуючи деяке послаблення за останні роки економічних зв’язків України та Фінляндської Республіки, зменшення об’ємів експорту-імпорту, голова облдержадміністрації висловив переконання, що в питанні подальшого розвитку співробітництва працювати, безумовно, є над чим.

Таку ж позицію озвучив у своєму виступі Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндської Республіки в Україні пан Юха Віртанен. «Ми бачимо багато можливостей для вивчення потенціалу нашого співробітництва. Фінляндія – дуже креативна країна: ми удосконалюємо IT-технології, енергоефективні та освітні проекти. До речі, у галузі освіти наші країни вже співпрацюють на рівні профільних міністерств»,- зазначив пан посол. Він подякував за теплу зустріч і ґрунтовне знайомство із економічною ситуацією, яка склалась на Вінниччині та висловив впевненість у необхідності активізації подальшого співробітництва.

Вінницю відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндської Республіки

Дипломат із Фінляндії передав слово голові фінської бізнес-групи, директору компанії «Telko Ukraine» Сергію Шоміну: «Я представляю об’єднання фінського бізнесу в Україні, яке налічує близько 30 різнопланових компаній,- енергетичного, хімічного бізнесу, машинобудування тощо,- повідомив він,- Дуже радий можливості побувати у Вінниці – передовому в багатьох відношеннях місті, та разом із своїми колегами шукати шляхів співпраці із бізнесовими колами Вінниччини».

Вінницю відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндської Республіки

Учасники зустрічі – керівники фірм, що входять до фінської бізнес-групи, коротко презентували бізнес-можливості своїх компаній та обмінялись контактною інформацією.



Переглядів: 2841
Поширень: 0