По кримінальному провадженню за фактом сприяння діяльності терористичної організації «ДНР», процесуальне керівництво у якому здійснюється прокуратурою Вінницької області, за результатами проведених низки негласних розшукових слідчих дій, викрито та затримано частину агентуроно-інформаторської мережі, організованої ватажками терористів.

Група із 5 осіб (громадян України) діяла у м.Торецьк Донецької області, що на лінії розмежування, та систематично надавала замовникам на непідконтрольну українській владі територію «ДНР» інформацію розвідувального характеру щодо місць дислокації, чисельності та маршрутів пересування підрозділів та військової техніки Збройних сил України та інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичної операції, а також понесені втрати.

Надана інформація використовувалася бойовиками для здійснення диверсійних атак та обстрілів місць дислокації військовослужбовців, військової техніки Збройних сил України, а також обстрілів мирного населення на підконтрольній українській владі території.

На підставі сукупності зібраних доказів усім затриманим оголошено підозру за сприяння діяльності терористичної організації та за результатами розгляду клопотань слідчого, які підтримані прокуратурою області, Вінницьким міським судом усіх підозрюваних взято під варту.

Наразі триває досудове розслідування.

Санкція інкримінованої підозрюваним ст. 258-3 ч. 1 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років, з конфіскацією майна.



Переглядів: 2567
Поширень: 0