Вчора працівники вінницької поліції затримали у м. Києві підозрюваного у вчиненні псевдозамінування 9 грудня цього року Вінницького міського суду.

За словами т.в.о. начальника ГУНП Юрія Педоса, вінницькі оперативники з’ясували, що телефон, з якого був здійснений дзвінок на «102», міг бути купленим на ринку «Урожай». Поліцейські перевірили усі точки продажу мобільних телефонів та знайшли магазинчик, в якому зловмисник придбав бувший у користуванні телефон та сім-карту до нього. Покупця зафіксували камери спостереження. Попри те, що зловмисник маскувався, ховав обличчя в глибокому капюшоні, щоб не попасти в об’єктив камери, за вилученим відео оперативники встановили його особу.

Також працівниками поліції проаналізували можливі причини замінування міського суду. Почали перевіряти усі судові засідання по кримінальним провадженням, призначені того дня. Вийшли на підозрюваного по справі шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах. Він співпав з чоловіком, зафіксованим на відео.

Працівники поліції отримали оперативну інформацію, що вказана особа може перебувати у м. Києві. Вінницькі поліцейські затримали 34-річного підозрюваного у столиці вчора.

Затриманому було оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1ст.259 КК Кримінального Кодексу України - завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками. Таке правопорушення карається ув’язненням терміном до шести років.

Сьогодні Вінницький міський суд обрав міру запобіжного заходу для підозрюваного у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб з можливістю внесення грошової застави у розмірі 500 тисяч гривень.

Зловмисник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Чоловік має юридичну освіту та вини своєї не визнає.

Триває слідство.



Переглядів: 2774
Поширень: 0