26 грудня до Вінниці привезли Вифлеємський вогонь Миру. До 15 січня лампадки з цим вогнем будуть розміщені у холі міської ради. Всі бажаючі жителі та гості міста зможуть запалити від нього свічку. Головне гасло акції - «Мир – у кожен дім!», що нині є надзвичайно актуальним для України.

Більше 20 років у світі проходить міжнародна щорічна скаутська акція до Різдва Христового – Вифлеємський вогонь Миру. Він – як світло тепла, миру, злагоди і сподівання мандрує світом, долаючи кордони і єднаючи людей напередодні Різдва.

Увечері 26 грудня Вифлеємський вогонь Миру привезли до Вінниці. Біля міської ради представники Національної скаутської організації «Пласт» передали лампадки заступнику міського голови Галині Якубович. Після чого вогонь розмістили у холі міської ради.

«Сьогодні ми передаємо Вифлеємський вогонь Миру громаді міста Вінниці, щоб у домівках вінничан і в Україні був мир, злагода, щастя, взаєморозуміння, а у душах людей – бажання творити добро. Цей вогонь ми привезли з Відня (Австрія), куди він потрапив з місця народження Ісуса Христа», – каже голова Вінницького осередку національної скаутської організації Пласт Вероніка Бабич.

Вифлеємський вогонь Миру привезли до Вінниці

Заступник міського голови Галина Якубович подякувала за таку гарну традицію та зазначила, що кожен бажаючий може прийти до міської ради та запалити свічку від Вифлеємського вогню Миру та принести її у свою домівку. Вифлеємський вогонь Миру розмістили саме у Вінницькій міській раді, адже кожного дня сюди, у Центр адміністративних послуг, приходять тисячі вінничан. Взагалі, цей вогонь символізує мир, який так необхідний Україні.

Вифлеємський вогонь Миру привезли до Вінниці

Довідка

Віфлеємський вогонь Миру – це міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового. Її мета полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Акція започаткована 1988 року Австрійською телерадіокомпанією як благодійний вчинок — донести світло з символічного місця народження Ісуса Христа тим, котрі святкують Різдво поза домом — у лікарнях, сиротинцях тощо.

Вифлеємський вогонь Миру привезли до Вінниці

Вперше вогонь до України потрапляє ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли Вогонь передали в Україну на митному переході. Віфлеємський Вогонь, котрий символізує тепло, мир, злагоду і сподівання, Україною поширюють пластуни. Його передають від міста до міста й заносять у церкви, державні установи, школи, сиротинці, лікарні.

Вифлеємський вогонь Миру привезли до Вінниці

Віфлеємський вогонь Миру постійно горить у Віфлеємі, на місці народження Ісуса Христа. Не слід плутати його з Єрусалимським вогнем, що запалюється на Великдень. Цей вогонь є спомином про прихід на землю Ісуса Христа, котрий є символом любові та миру, визволенням від гріхів. Він визволяє людей з розпачу і дає силу, сподівання та надію.



Переглядів: 4123
Поширень: 0