За рік волонтери відправили на Схід понад 400 таких пічок

Переселенець із Луганщини став волонтером у Вінниці. Робить буржуйки для воїнів АТО. Пічки виготовляє чавунні. Працюють як на дровах, так і на вугіллі. За рік таких печей на схід поїхало понад 4 сотні.

У мирному Луганську Дмитро Акішин мав власну справу: виготовляв чавунні деталі для різних підприємств. Згадати ремесло довелося у Вінниці, куди переселився після початку війни на Сході. Став ще й волонтером: виготовляє буржуйки для воїнів на передовій.

"Є поверхня для варіння, можна приготувати їжу на ній, що дуже зручно", – каже Дмитро.

Буржуйки роблять 2 типів. Одні для цивільного населення, інші – для військових. Щоб підняти бойовий дух армійців , на пічках викарбовують тризуб. Та головна особливість цих буржуйок – так званий "лего-принцип". У літню пору року їх легко розібрати та скласти у звичайний ящик чи пакет.

Є у Акішина і помічники. Головний технолог Андрій Герасименко каже, що такі буржуйки найбільш ефективні для обігріву бліндажів. рік волонтери відправили на Схід понад 400 таких пічок.

Ливарник Руслан Якоб розповідає: "Ми в день заливаємо близько 10-15 буржуйок, вже які в подальшому збираються і відсилаються туди, звичайно, є позитивні емоції, тому що ми допомагаємо людям, які знаходяться там".

Наступну партію чавунних буржуйок для армійців у зону АТО планують відправити одразу після новорічних свят. І упродовж наступного року перевершити власний рекорд - виготовити щонайменше 600 пічок із тризубом.



Переглядів: 2780
Поширень: 0