За попередніми висновками СМЕ, смерть однорічного хлопчика, якого вчора виявили в будинку у м. Вінниці без ознак життя, настала внаслідок гострої серцевої недостатності. В будинку знаходилася матір дитини у стані алкогольного сп’яніння.

За словами начальника Вінницького відділу поліції, Анатолія Присяжнюка, враховуючи встановлені неналежні умови, в яких виховувався малюк, слідство має з’ясувати, чи призвели ці обставини до смерті дитини.

У разі доведення вини матері в неналежному догляді за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки, їй може загрожувати кримінальна відповідальність відповідно до ст.166 КК України (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування, що спричинило тяжкі наслідки). За такий злочин передбачено покарання від двох до п’яти років обмеження волі або до п’яти років ув’язнення.

В іншому випадку її притягнуть до адміністративної відповідальності за ст.184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).



Переглядів: 3645
Поширень: 0