У понеділок, 16 січня, 12 молодих українців стануть учасниками програми уряду Японії "Корабель молодих лідерів світу" (Ship for World Youth Leaders Program). Серед вітчизняних делегатів і вінничанка, депутат Вінницької міської ради Світлана Ярова, передає кореспондент УНН-Центр.

Програма уряду Японії "Корабель молодих лідерів світу" діє уже 29 років, однак Україна вперше стала її учасником. З 16 січня до 4 березня 2017 року українці представлятимуть нашу державу та налагоджуватимуть зв'язки з молодими лідерами з таких країн світу, як: Японія, Нова Зеландія, Республіка Фіджі, Бразилія, Канада, Індія, Кенія, Республіка Коста-Ріка, Єгипет і Королівство Тонга.

"Вперше за 29 років запросили Україну, тому в нас дуже важлива місія − відновити реноме нашої країни, бо до цього Росія брала участь у проекті. Тому в них є вже суб'єктивна думка про Україну. Ми веземо із собою відповідні тренінги, семінари та меседжі і презентації, щоб розповісти про нашу історію. Де Україна розташована на карті світу, уже всі знають, але залишилося пояснити, якою вона є насправді, як багато реформ у нас відбувається. Ми хочемо, щоб Україну побачили відкритою для світу", − розповіла Світлана Ярова.

Українські лідери матимуть 30 хвилин, аби презентувати нашу країну. Так, вони демонструватимуть культуру, фольклор, співатимуть всесвітньовідомий різдвяний хіт "Щедрик", декламуватимуть вірші Тараса Шевченка, плестимуть ляльки мотанки та вишиватимуть.

"Також веземо із собою чотири важливих семінари: перший на тему екології, подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, тому що в нас з Японією є дотичні моменти, адже у них була аварія на АЕС "Фукусіма-1". Другий − за програмою Ради Європи "Протидія мові ненависті в інтернеті". Ми недарма взяли програму Ради Європи, адже Україна є єдиним представником європейського континенту на цьому проекті. Нам важливо нести не лише українські цінності, а й загальноєвропейські. Третій семінар, який ми представлятимемо, − це "Модернізація України в глобальному середовищі". Четвертий семінар дуже важливий для нас, він стосуватиметься медіаграмотності і гібридної війни", − наголосила С.Ярова.

За її словами, серед делегатів від України є молоді лідери з різних галузей та регіонів нашої держави. Відбір учасників проводило Міністерство молоді і спорту у два етапи. Одна з умов – вільне володіння англійською мовою.

Наймолодшу депутатку Світлану Ярову включили у команду молодих лідeрів, що поїдуть до Японії

"Перший етап − потрібно надіслати свою заявку, резюме і зняти мотиваційне коротке відео на 3 хв, щоб можна було оцінити рівень англійської мови. Другий етап відбору − співбесіда з представниками посольства Японії, представниками Міністерства молоді і спорту та фонду Богдана Гаврилишина. На загальних засадах відібрали восьмеро осіб і четверо − квота Міністерства", − розповіла С.Ярова.

Національним лідером делегації України обрали Ярослава Кучера. За словами вінничанки, він матиме дві зустрічі з імператорською родиною та прем'єр-міністром Японії. Світлана Ярова, як заступник національного лідера, братиме участь в офіційному прийомі тамтешнього глави уряду.

"Програма триває 45 днів, два з яких будемо у Токіо. Згодом ми розділимося й команди з двох країн роз'їдуться по регіонах Японії. Ми разом із командою від Бразилії їдемо до префектури Ямагути, звідти родом прем'єр-міністр, з яким у мене буде особиста зустріч. У префектурі будемо працювати 10 днів, потім ми сідаємо на корабель, який курсує від Токіо до Нової Зеландії. На кораблі перебуватиме 240 осіб: 120 японців і 120 лідерів з інших країн", − розповіла Світлана Ярова.

Наймолодшу депутатку Світлану Ярову включили у команду молодих лідeрів, що поїдуть до Японії

Додамо, що вся команда молодих лідерів України в Японії буде вдягнена у форму, розроблену для Олімпійської збірної України.



Переглядів: 3304
Поширень: 0