У Вінниці відбулося третє засідання конкурсної комісії з визначення програм від громадських організацій, які фінансуватимуться з обласного бюджету у 2017 році. Кожен проект розглядали представники конкурсної комісії, виставляючи рейтингові бали. Всього фінансова підтримка складає 500 тисяч, але максимально одна ініціатива може отримати близько 50 тисяч гривень.

Заявки на конкурс подавали з квітня 2016 року, у фінал вийшло 17 пропозицій від громадських організацій з усієї області. Таким чином 14 організацій отримають часткове фінансування, згідно отриманого рейтингу. Найвищий бал має пропозиція від ГО «Суспільні ініціативи Козятинщини» з проектом «Оберіг для воїна». Вінницька громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» отримала друге місце завдяки ініціативі «Почути серцем». Також кошти виділять для Вінницької обласної асоціації ендокринологів – проект «Цукровий діабет – не хвороба, а стиль життя», крайовому товариству «Вінницький полк ім. Івана Богуна» на організацію фестивалю «Живий вогонь», організації «Паросток» для проекту «Кроки до професійного виживання», ГО «Благовіст» для проведення «ДІАЄВРО-2017», ГО «Відкриті серця» з ініціативою «Право на любов», ГО «Україна-Польща-Німеччина» з проектом «Огляд іноземних ЗМІ – об’єктивний погляд на Україну та світ», ГО «Вінницький КВН» на проведення ХІ ВІННИЦіанського фестивалю, ГО «Відкриті серця» для проекту «Право на любов» та ГО «Центр психологічної підтримки «Лотос» на організацію школи медіа грамотності.

Півмільйона гривень з обласного бюджету отримають громадські організації Вінниччини

Кожен учасник конкурсної комісії має контролювати закріплену за ним громадську організацію. Однією з умов реалізації проектів є прeс-конфeрeнція, де буде представлено на загал заплановані ініціативи. Департамент, в свою чергу, відвідуватиме кожен захід та контролюватиме застосування виділених коштів, - розповіла очільниця департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА Світлана Василюк.



Переглядів: 3069
Поширень: 0