Сьогодні, 23 січня відбулась прес-конференція директора Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадія Кузьменка, під час якої посадовець окремо зупинився на організації та проведенні в області ЗНО-2017, про зміни вартості та отримання результатів.

У 2017 році випускники старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів будуть складати державну підсумкову атестацію у формі ЗНО з трьох предметів. Перший предмет є обов’язковим – українська мова та література, а сам результат буде зараховано як оцінка з ДПА. Другий предмет математика або історія України (період XX - початок XXI століття). Третій предмет на вибір випускника.

«Реєстрація осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 6 лютого до 17 березня 2017 року. Вносити зміни до реєстраційних даних учасники ЗНО зможуть до 31 березня 2017 року. Стартуватиме складання основних іспитів 23 травня і триватиме до 16 червня. Тестування з української мови і літератури відбудеться 23 травня, іспанської, німецької, французької мов – 25 травня, англійської мови – 29 травня, математики – 31 травня, історії України – 2 червня, російської мови – 6 червня, біології – 8 червня, географії – 12 червня, фізики – 14 червня, хімії – 16 червня. Графік проведення додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання буде оприлюднений до 28 квітня 2017 року.  Результати зовнішнього незалежного оцінювання із трьох навчальних предметів зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію за освітній рівень повної загальної середньої освіти для випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2017 року», - проінформував присутніх посадовець.

Для участі у пробному ЗНО вже зареєструвалось 4,5 тисячі вінничан

Інформація про результати основної сесії ЗНО з усіх навчальних предметів буде розміщена на інформаційних сторінках учасників зовнішнього незалежного оцінювання до 23 червня 2017 року (українська мова і література, іноземні мови, математика – до 15 червня, історія України, біологія, російська мова – до 19 червня, географія, фізика, хімія – до 23 червня.

За словами Геннадія Кузьменка, реєстрація осіб, які виявили бажання взяти участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні, триватиме на сайті Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти з 10 січня до 31 січня 2017 року. «Станом на сьогодні на Вінниччині 4,5 тис. осіб зареєструвалось для участі у пробному ЗНО. Пробне ЗНО відбудеться 1 квітня 2017 року з української мови та літератури, а 8 квітня з математики, історії України, іноземної мови (англійська, німецька, французька, іспанська), російська мова, біологія, географія, фізика та хімія», - повідомив посадовець.

«Пробне ЗНО надасть учням можливість в першу чергу ознайомитись з правилами проведення ЗНО та орієнтуватися в різних формах тестувань. Розрахувати час на виконання сертифікаційної роботи та потренуватися в заповненні бланків відповідей типу А і Б».



Переглядів: 2395
Поширень: 0