На цьому наголосив Ігор Івасюк під час брифінгу, який відбувся 24 січня. Він зауважив, що та соціальна напруга, яка виникла навколо утворення госпітальних округів в області і визначення типів лікарень насправді є не більш, ніж спекуляція. «На сьогодні ми маємо районні лікарні, які надають медичну допомогу вторинного рівня і фінансуються за рахунок коштів медичної субвенції, яка передбачена в державному бюджету і в повному обсязі направлена на місцеві бюджети. Цих коштів вистачає на утримання протягом року районних лікарень. Тобто,ніякі дії щодо оптимізації, реорганізації, скорочення не планується, адже навіть видатки на ці лікувальні заклади передбачені у повній мірі на цілий рік».

Щодо створення центрів госпітальних округів, то Ігор Івасюк наголосив: «Мова про створення центрів госпітальних округів поки що не йдеться. Без відповідного нормативного документа ми не можемо визначити, яка з лікарень буде центром госпітального округу».

На завершення Ігор Івасюк підкреслив: «Ми будемо продовжувати працювати над госпітальними округами так, щоб медичні послуги стали якіснішими і більш доступними. Це головний критерій, який покладений в основу утворення медичний округів. Ніхто не надає переваги тому чи іншому району, чи тій чи іншій лікарні».



Переглядів: 2851
Поширень: 0