Вчора у Вінниці презентували спеціальний друкований календар, з якого можна дізнатись коли і які велоподії відбуватимуться у місті та спланувати свої велопригоди.

У Вінниці протягом року відбувається чимало різноманітних велоподій. Серед них – Велопарад ДідоМорозів, Велопробіг до Дня фізичної культури та спорту, «Дивогонка» для малечі, Велодень тощо. Для того, щоб вінничани знали коли і яка велоподія відбудеться, у Вінниці розробили спеціальний календар. Створити його вирішили активісти міської велоспільноти.

Велокалендар 2017 – це частина великого проекту ініціативної групи «Критична Маса.Вінниця» і ГО «Вінниця Мобільна» та вінницьких скетчерів – учасників творчої спільноти «Breakfast & Sketch», яких надихали веловінничани. Для зручності всі велодні на календарі відмічені та підписані. А тому любителям «двоколісних» лише необхідно спланувати свої велопригоди. Загалом, над скетчами (замальовками) календаря працювало вісім художників – семеро вінничан та одна художниця із Києва.

У календарі зазначено, що 1 квітня пройде відкриття сезону «Нічні вело-роло», 7 квітня – велопробіг до Дня фізичної культури і спорту, 28 квітня – Критична Маса. У травні 13 числа відбудеться Велопробіг до Дня матері і сім’ї та «Дивогонка» для малечі. 14 травня на вінничан чекатиме 2 етап ЛКУ «Дідькові стежки», 21 травня – «50 км навколо Вінниці» та ХСО «Лісостеп» у місті Ладижин. 27 травня пройде Велодень.

У червні відбудеться ХСО «Лисячий яр» (18 червня), нічна піжамна покатуха (23 червня), Вінницька 200-ка: веломарафон (24 червня) та Критична маса (30 червня). 9 липня відбудеться Fun Jumping Вінниця, 21 липня – костюмована покатушка «Нічні вело-роло», 28 липня – «Критична Маса. Вінниця», 30 липня – Велопробіг «Леді на велосипеді».

У серпні заплановано два заходи: велопробіг у вишиванках до Дня Незалежності (24 серпня), «Критична Маса. Вінниця» (25 серпня). У вересні – чотири: «Памп трек», місто Бар (10 вересня), Велопробіг приурочений «Європейському тижню мобільності» (16 вересня), Веломарафон приурочений Дню туризму, в рамках ЄТМ – «Закрутка по-Вінницьки. Соточка» (24 вересня), «Критична Маса. Вінниця» (29 вересня).

Ще дві події заплановано на жовтень: закриття сезону «Нічні вело-роло» (28 жовтня), костюмований велопробіг Вінниця» в стилі «ХелоуВінн», Критична маса (29 жовтня). 27 листопада пройде закриття сезону «Критична Маса» (за сприятливих погодних умов).



Переглядів: 2446
Поширень: 0