До 100-ї річниці лікарні імені Пирогова планують ввести в експлуатацію будівельну частину хірургічного корпусу». Про це голова облдержадміністрації повідомив під час сесії обласної Ради 21 лютого.

«До листопада ми завершимо комплекс будівельних робіт, але проект влаштований таким чином, що для введення в експлуатацію необхідно повністю забезпечити його обладнанням. Ми зараз працюємо з Урядом над тим, аби нам дозволили розбити проект на два пускові комплекси та ввести в дію першу чергу - будівництво», - зазначив Валерій Коровій.

За його словами, для оснащення 6, 7 і 8 поверхів – операційних та реанімації – необхідне специфічне обладнання. Відтак обласна державна адміністрація звернулася до Кабінету Міністрів України, аби проект із закупівлі оснащення увійшов до переліку інвестиційних стратегічних проектів. Що ж до решти приміщення, то нині опрацьовується варіант його заповнення через формування державно-приватного партнерства.

Як запевнив заступник голови ОДА Василь Броварник, на сьогодні об’єкт має всі інженерні комунікації і при повному сприянні заходи із введення в експлуатацію першої черги хірургічного корпусу займуть не менше 4 місяців. «Ми плануємо і хочемо все зробити для того, щоб до 100-ї річниці лікарні Пирогова – 11-12 листопада – ми змогли відкрити цей об’єкт»,- підсумував Валерій Коровій.



Переглядів: 2678
Поширень: 0