Сьогодні у міській раді вітали працівників Асоціації органів самоорганізації населення (АОСН) з нагоди 10-річчя з дня створення цього підрозділу. За цей час вдалось реалізувати чимало пропозицій мешканців приватного сектору. Серед іншого збудовано 50 кілометрів мереж каналізації, якими охоплено 70 вулиць, 6 кілометрів водогону, заасфальтовано 57 вулиць тощо.

Десять років тому у Вінниці було створено структуру, завданням якої стало вирішення питань мешканців приватного сектору, – Асоціацію органів самоорганізацію населення (АОСН). Тоді цей підрозділ отримав фінансування, повноваження та чітко поставленні завдання. Сьогодні АОСН – це ключова структура для взаємодії між органами влади та мешканцями приватного сектору.

За десять років квартальні комітети організували роботу з будівництва 50 кілометрів мереж каналізації, якими охоплено 70 вулиць. Також в рамках їхньої роботи було збудовано 6 кілометрів водогону на 14 вулицях, заасфальтовано 57 вулиць тощо.

«Рішення про створення Асоціації органів самоорганізації населення приймалось у 2007 році. На той час ситуація була дійсно складною. Квартальні комітети, по великому рахунку, видавали лише довідки про склад сім'ї. Тоді дуже влучною стала ідея, щоб квартальні комітети отримали відповідні статуси та допомагали людям на територіях, а посади голів квартальних комітетів стали виборними, щоб люди довіряли їм на рівні з депутатами, - розповів міський голова Сергій Моргунов. – Сьогодні Асоціація вже має досить переконливі результати своєї роботи, які підтверджують, що десять років тому ми прийняли правильне та ефективне рішення. Пам’ятаю, коли ми започаткували програму співфінансування капітальних робіт, були люди, які скептично ставились до цієї програми, казали, що вона не працюватиме. Але вінничани побачили, що можна довіряти та співпрацювати з владою. Цей крок став одним із заходів з реалізації першого пріоритету – «Стратегії Вінниця 2020» щодо формування сильної територіальної громади міста».

За десять років Асоціація органів самоорганізації населення стала центром взаємодії мешканців та органів влади

Міський голова подякував за роботу усіх, хто працює в Асоціації органів самоорганізації населення. «Бажаю, щоб ви завжди відчували підтримку від людей, отримувати задоволення від того, чим займаєтесь, щоб приватний сектор міста розвивався й надалі, і крок за кроком ми рухалися до створення сучасного європейського міста Вінниця», – зазначив Сергій Моргунов.

За десять років Асоціація органів самоорганізації населення стала центром взаємодії мешканців та органів влади 

Довідка

Асоціація органів самоорганізації населення (АОСН) була утворена 21 лютого 2007року, з метою представлення інтересів мешканців приватної забудови в органах виконавчої влади. До структури входять 16 квартальних комітетів та 8 комітетів мікрорайонів, що об’єднують до 90 тисяч мешканців.



Переглядів: 3036
Поширень: 0