Сьогодні, 23 лютого, голова облдержадміністрації Валерій Коровій та заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк взяли участь у засіданні Вченої ради ДонНУ імені Василя Стуса.

На початку засідання голова ОДА привітав ректора Донецького національного університету імені Василя Стуса Романа Гринюка із присвоєнням почесного звання "Заслужений юрист України" за значний внесок у розбудову правової держави. Вручаючи високу нагороду від Президента України, Валерій Коровій зазначив: «Ми щиро підтримуємо на Вінницькій землі викладачів та студентів Донецького національного університету. Ви внесли позитивний колорит внутрішньої конкуренції, яка підняла на принципово новий якісний рівень систему організації решти навчальних закладів вищої школи Вінниччини. Ми дуже радіємо вашим успіхам, водночас розуміючи, що вам дуже непросто. Щиро вітаю ректора університету з такою високою нагородою і бажаю натхнення, здоров’я, віри і плідної праці на освітянській ниві».

Порошенко присвоїв ректору ДонНУ імені Василя Стуса Роману Гринюку звання "Заслужений юрист України"

У свою чергу Роман Гринюк подякував керівництву ОДА за вітання, підкресливши, що рідному університету віддав 36 років свого свідомого життя, пройшовши шлях від студента юридичного факультету до посади ректора: «Мабуть є символічним те, що саме за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації Президент підписав указ про присвоєння мені такого високого звання. Ця подія надихає на працю, але й додає певної відповідальності мені, як керівнику такого талановитого колективу. Ця нагорода по праву належить і вам, дорогі колеги,адже цілий ряд законопроектів у сфері права , які вже сьогодні діють в Україні розроблялися мною у співпраці з колективом».

Порошенко присвоїв ректору ДонНУ імені Василя Стуса Роману Гринюку звання "Заслужений юрист України"

Роман Гринюк також розповів,що Донецький національний університет імені Василя Стуса у 2017 році буде відзначати 80-річчя своєї історії. Це університет найвищого рівня акредитації, який має свої багаті традиції. Проте, через буремні події на Сході країни у 2014 році ДонНУ перемістився до м. Вінниці, де працює вже третій рік поспіль.

Порошенко присвоїв ректору ДонНУ імені Василя Стуса Роману Гринюку звання "Заслужений юрист України"

Сьогодні університет повністю поновив свою досить потужну діяльність: тут навчаються на даний час більше 5 тисяч студентів, а навчальний процес забезпечують понад 1000 працівників.



Переглядів: 2798
Поширень: 0