Днями Верховна Рада ратифікувала Угоду між Урядом України та Європейським Союзом про участь України в програмі ЄС “Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу (COSME)”. Відповідне рішення підтримало 226 народних депутатів.

Участь українських підприємців в програмі COSME відкриє їм доступ до низки програм: це покращення умов доступу підприємств на європейські ринки, покращення регуляторних умов функціонування підприємств, формування культури ведення бізнесу.

Народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Олексій Порошенко, під час обговорення законопроекту, підкреслив, що Угода між Урядом України та Європейським Союзом про участь України в програмі ЄС “Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу” є унікальним шансом українського суспільства долучитись до європейської програми розвитку малого та середнього бізнесу.

«Саме сегмент малого та середнього підприємництва, а не велика промисловість, є ключовим у розвинутих країнах. Малий та середній бізнес забезпечує там понад половину ВВП та створює до 90% робочих місць. При цьому програма COSME не тільки спрощує доступ вітчизняних підприємців на європейський ринок, вона дає шанс налагодити партнерські відносини із іноземними колегами. Хотів би звернути вашу увагу, що загальний бюджет програми – понад 2 мільярди євро, частину з яких можуть залучити для створення та розвитку власного бізнесу наші співвітчизники!», – заявив Олексій Порошенко.

Народний депутат також звернув увагу, що на формування сучасної культури ведення бізнесу в Україні програма COSME планує витратити близько 60 мільйонів євро.



Переглядів: 2561
Поширень: 0