Протягом 2017-го року у Вінниці планують капітально відремонтувати 105 ліфтів у житлових багатоповерхівках. Наразі на ремонт підйомників вже частково укладені договори із комунальним підприємством “Вінницяміськліфт”, завдяки твідкритим торгам у системі Prozzoro.

Відтак, у ліфтах з’явиться система безпровідної диспетчеризації. Ця система дозволить, на випадок аварійної зупинки, зв’язатися із черговим диспетчером навіть тоді, коли у будинку буде відстунє електричне живлення. Крім того, диспетчери працюватимуть цілодобово та зможуть дистанційно перевіряти технічну справність ліфта.

"Капітальний ремонт одного ліфта, в середньому, коштує 80-90 тисяч гривень, – розповів директор Департаменту житлового господарства Роман Фурман. – Сума залежить від характеристик ліфта, експертного обстаження, тобто що саме у ньому необхідно замінити, щоб відновити технічну справність".

Минулого року такі системи з’явилися у 102 будинках. Загалом, у Вінниці понад півтори тисячі ліфтів у багатоповерхівках, з яких переважну більшість обслуговує комунальне підприємство “Вінницяміськліфт”, а ще приблизно одна третина знаходиться на утриманні приватних підприємств.



Переглядів: 2320
Поширень: 0