14 березня у залі засідань міської ради відбулось нагородження до Дня українського добровольця. Захисникам вручили грамоти та грошові премії. Їх привітав міський голова Сергій Моргунов.

В цьому році для вшанування мужності та героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві Верховна Рада України започаткувала відзначення Дня українського добровольця 14 березня. З цієї нагоди сьогодні у залі засідань міської ради привітали захисників, які першими з власної волі стали на захист східних кордонів нашої держави.

«Сьогодні важливий день, коли ми відзначаємо людей, які у свій час, весною 2014 року, фактично врятували Україну. Ні для кого не секрет, що протягом 20 років Збройні Сили України методично знищувалися, в тому числі й владою, яка робила це на той час за допомогою агентів Кремля. З кожним роком з’ясовується все більше відомостей та фактів про це. Якщо говорити про весну 2014 року, то ми всі пам'ятаємо, що у Збройні Сили мали тільки близько п'яти тисяч боєздатних підрозділів. І після Майдану, коли почалась анексія Криму, за допомогою російських військ починалось захоплення українських земель. Україну фактично врятували добровольці – люди, які поїхали на Схід в рядах добровольчих батальйонів. За цей час Збройні Сили сформуватися в боєздатні підрозділи для того, щоб повноцінно здійснювати опір ворогові», – каже міський голова Сергій Моргунов.

У міській раді відзначили захисників держави з Днем українського добровольця

У міській раді відзначили захисників держави з Днем українського добровольця

Пам'ять загиблих добровольців вшанували хвилиною мовчання. «Якщо говорити про вінничан, то з 23 хлопців, які загинули на Сході, шестеро – добровольці. Це – Захарчук Олександр Петрович, Сич Тарас Степанович, Мельничук Роман Вікторович, Матвєєв Анатолій Володимирович, Неумивакин Дмитро Олександрович та Костюк Євгеній Віталійович. Це – вінничани, які загинули захищаючи Україну. А тим, хто повернувся живим, хто сьогодні займає досить активну громадську та життєву позицію, працює на благо рідного міста та держави, бажаю здоров'я, гарного настрою, сили духу і сили волі», – зазначив Сергій Моргунов.

У міській раді відзначили захисників держави з Днем українського добровольця



Переглядів: 3295
Поширень: 0