Вінницька поліція спільно з колегами з Кіровоградщини розкрила розбійний напад, вчинений в січні 2017 року в м. Вінниці на місцеву жительку. Зв’язавши потерпілу скотчем, та погрожуючи пістолетом, зловмисники винесли з її квартири гроші, золоті та срібні вироби. Підозрювані – члени злочинного угрупування, затриманого вчора на Кіровоградщині.

На свою жертву зловмисники напали ранком 27 січня, коли вона ранком виходила з квартири. На сходинковій площадці на неї напали четверо чоловіків у медичних масках на обличчях. Вони силою заштовхали жінку-підприємця у квартиру, зв’язали скотчем та, погрожуючи пістолетом, вимагали віддати гроші та ювелірні прикраси. У потерпілої нападники забрали понад 200 тисяч гривень, 12 300 доларів США, мобільні телефони, срібні та золоті ювелірні вироби. Після того, як зловмисники залишили її помешкання, жінка самотужки звільнилася від скотча та почала кликати на допомогу сусідів. Вони викликали поліцію.

Поліцейські затримала чоловіків, які в січні здійснили розбійний напад на вінницьку підприємицю

Поліцейські затримала чоловіків, які в січні здійснили розбійний напад на вінницьку підприємицю

Як розповів начальник Головного управління Нацполіції Вінниччини Юрій Педос, два місяці поліцейські працювали над розкриттям цього злочину. Проводились негласні слідчі дії та оперативно-розшукові заходи. Завдяки взаємодії між підрозділами поліції ряду областей зловмисників вдалось затримати. Ними виявилися 26, 30, 36 та 36-річні жителі Кіровоградської області. Троє з них мають судимості за майнові злочини. Поліцією встановлено, що затримані причетні до вчинення аналогічних злочинів у інших областях. Вони затримані у процесуальному порядку і зараз знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання.

Поліцейські затримала чоловіків, які в січні здійснили розбійний напад на вінницьку підприємицю

Слідчим управлінням ГУНП відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 187 КК України (розбій). Підозрюваним загрожує покарання до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.



Переглядів: 2173
Поширень: 0