Сьогодні в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА відбулась прес-конференція за участю ініціаторів створення пам’ятного знаку загиблим медикам Андрія Грачова – учасника АТО, військового лікаря, начальника відділу допомоги учасникам АТО Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації та Юрія Козака – голови оргкомітету, лікаря, члена Всеукраїнського союзу ветеранів АТО, учасника медичної служби Майдану.

Розповідаючи про ідею створення у Вінниці на території медичного коледжу ім. Д.К. Заболотного пам’ятного знаку медичним працівникам – учасникам Революції Гідності та АТО, Андрій Грачов зазначив: «На сесії Вінницької обласної ради 24 березня 2017 року було прийнято рішення про створення цього пам’ятного знаку. Збір коштів на його виготовлення проходить за підтримки ВБФ «За Своїх». Досягнуто спільного висновку, що найкращим місцем встановлення пам’ятного знаку є територія Вінницького медичного коледжу ім. Д.К. Заболотного».

Вінницьким медикам, учасникам Революції Гідності та АТО, встановлять пам’ятний знак

Щодо причин такого рішення посадовець зауважив: «Меморіальний знак увічнить пам’ять 72 осіб з 22 областей України, які надавали медичну допомогу і загинули, виконуючи свій обов’язок. Серед них 33 мали фахову медичну освіту. Проте, саме Вінниччина понесла найбільші втрати серед медичних працівників. Також через територію навчального закладу проходить щодня велика кількість мешканців міста, тому пам’ятний знак буде в центрі суспільної уваги».

Серед загиблих медиків є випускники Вінницького медичного коледжу: В.Вашеняк, Д. Герасимчук, С. Рокіцький.

Вінницьким медикам, учасникам Революції Гідності та АТО, встановлять пам’ятний знак

«Ми маємо попередній кошторис, який складає приблизно 250 тис. грн.,- повідомив Юрій Козак.- Кошти на спорудження меморіалу збирають небайдужі громадяни, в тому числі і самі медики. На сьогодні вже зібрано більше 35 тисяч гривень. Завершити роботи та встановити пам’ятний знак організатори планують у вересні 2017 року».

Учасники прес-конференції закликали усіх небайдужих вінничан долучитись до збору коштів на встановлення пам’ятного знаку медичним працівникам – учасникам Революції Гідності та АТО.

Вінницьким медикам, учасникам Революції Гідності та АТО, встановлять пам’ятний знак

Реквізити фонду: БО «ВБФ «За Своїх», ідент. Код 38635486,
ПАТ «УкрСиббанк» МФО 351005 р/р 26001444614500.В призначенні платежу вказувати наступне: Благодійний внесок на пам’ятник медикам.



Переглядів: 3278
Поширень: 0