З метою ознайомлення з досвідом реформування медицини в пострадянських країнах, запровадження страхової медицини та в рамках реалізації субпроекту Міжнародного банку реконструкції та розвитку «Складова розвитку системи охорони здоров’я Вінницької області, направлена на покращення медичної допомоги хворим із серцево-судинною патологією» офіційна делегація перебуває у Республіці Словенія.

До її складу увійшли: заступник голови - директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк, директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Грабович, заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олена Житанська, головний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Федик, лікар Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології Володимир Гладких та завідувач рентген-операційним блоком Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології Ігор Скляров.

Вінницькі медики вивчають досвід Словенії по запровадженню страхової медицини

В рамках офіційного візиту планується ознайомитись з системою охорони здоров’я Словенії (системою страхової медицини, громадського здоров’я та екстренною медичною допомогою), з сучасними методами діагностики та лікування серцево-судинних захворювань у провідних клініках країни, а також з організацією та управлінням первинної медичної допомоги, в т.ч. і в сільській місцевості.

Зазначений досвід насамперед сприятиме ефективному вирішенню у Вінницькій області організаційних заходів на всіх етапах медичної допомоги хворим із серцево-судинною патологією, а також дасть можливість започаткувати алгоритм реабілітації кардіологічних хворих після інтервенційних кардіологічних втручань.

Вінницькі медики вивчають досвід Словенії по запровадженню страхової медицини

03.04.2017 року відбулась зустріч, в ході якої представники Вінницької області мали можливість ознайомитись з презентацією системи охорони здоров’я Словенії та перспективиїї розвитку.



Переглядів: 2324
Поширень: 0