Вчора міський голова Сергій Моргунов під час виїзної наради повідомив про підвищення зарплати на 15 % педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ), яке відбудеться з 1 червня поточного року. Це на три місяці раніше, ніж таке зростання заробітної плати передбачено Постановою Кабінету Міністрів України. Кошти на ці потреби у розмірі 7,1 млн грн будуть додатково спрямовані з міського бюджету в поточному році.

Відповідно до Постанови КМУ від 14.12.2016 № 974 з 1 січня 2017 року по всій Україні і у Вінниці, зокрема, були збільшені на 2 тарифних розряди посадові оклади педагогів загальноосвітніх навчальних закладів. В результаті чого, їхня заробітна плата зросла на 35-38 %.

Також в Постанові зазначено, що підвищення посадових окладів педагогічних працівників усіх інших закладів та установ освіти, які фінансуються за рахунок державного та місцевих бюджетів, здійснюється з 1 вересня 2017 року.

Разом з тим, сьогодні, 6 квітня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов повідомив, що за результатами виконання бюджету міста у І кварталі, прийнято рішення збільшити зарплату педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних та професійно-технічних начальних закладів з 1 червня. Кошти на те, щоб забезпечити реалізацію цього рішення, у розмірі 7,1 млн грн будуть додатково виділені із міського бюджету. В результаті підвищення посадових окладів, з 01 червня поточного року зарплата цих працівників зросте на 15 %. Попереднє підвищення заробітної плати педагогічних працівників дошкільних, позашкільних та професійно-технічних начальних закладів відбулося з 01 січня 2017 році, при цьому їх зарплата зросла на 20 %. Таким чином, в цілому за 2017 рік заробітна плата педагогів зросте на 35 %.​



Переглядів: 3772
Поширень: 0